Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da Muhasebeciler günü kutlandı

1 Mart Muhasebeciler Günü vesilesiyle Darıca İMKB Ticaret ve Meslek Lisesi'nde bir kutlama programı gerçekleştirildi.

Darıca'da Muhasebeciler günü kutlandı
03 Mart 2017 - 13:58
Okulun toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Okul müdürleri ve öğrencilerin yanısıra Kocaeli SMMMO Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Barış Koçak ve okulun mezunlarından olan Nazer Otomotiv A.Ş Muhasebe Müdürü Meral Kesici Kısacık de katıldı. 
 
BU MESLEK SEVEREK YAPILMALI
Programda ilk olarak konuşan Kocaeli SMMMO Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Barış Koçak ''Bilindiği gibi muhasebe mesleği dünyanın en eski mesleklerinden biri olmakla birlikte, kökeni Mısır’ a dayanmaktadır. O çağlarda, verimli Nil Nehri çevresinde kurulan Mısır’ da o tarihlerde daha çok tarımsal üretim girdi ve çıktıları üzerinde kullanılan muhasebe, daha sonra devletlerin devlet olmasını sağlayan, bütçe kavramı ile ağırlığını daha fazla hissettirmeye başlamıştır. Bu manada muhasebe, o yıllarda da sadece özel teşebbüsü değil devleti de ilgilendirmektedir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde ülkemizde kökleri atılmaya başlanan muhasebe mesleği Cumhuriyet Döneminde ise önceleri dernekler üzerinden örgütlenmekle birlikte, 1989 yılına kadar bir kanuna ve bu kanun çerçevesi içerisinde işleyen bir oluşuma sahip değildi. 1989 yılı ile birlikte mecliste kabul edilen 3568 Sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ile mesleğimiz yukarıda da ifade ettiğimiz üzere bir standart kazanmaya başlamıştır. Kısaca neden 1 Mart’ın muhasebeciler günü olarak kutlanıldığını, meslek yasamızın kabulü ile birlikte, nelerin değiştiğini anlatmaya çalıştık. Siz öğrencilere de tavsiyem bu işi severek yapmanız'' dedi
 
MUHASEBECİLİK ZOR BİR MESLEK
Daha sonra okulun eski mezunlarından olan Nazer Otomotiv A.Ş Muhasebe Müdürü Meral Kesici Kısacık, bu okulda büyük anılarının geçtiğini belirterek, ''Hepimiz bu sıralardan geçerek bir yerlere geldik. Muhasebecilik mesleği, gönül vererek, emek vererek yapılması gereken bir meslektir. İyi ki bu mesleği seçmişim. Siz öğrencilere olan tavsiyem daima ufkunuz açık olsun. Muhasebecilik zor bir meslek ama kutsal bir meslektir'' diyerek görüşlerini dile getirdi. Daha sonra Kocaeli SMMMO Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Barış Koçak ve okulun mezunlarından olan Nazer Otomotiv A.Ş Muhasebe Müdürü Meral Kesici Kısacık'a okul yönetimi tarafından plaket takdim edildi.