Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'ya 4 yeni proje!

Kasım Ayı Meclis toplantısında konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 2017 yılında yapılacak projeleri açıkladı. Mahalle konakları, sahil çalışmaları, Yüzme havuzları ve Kent Park 2017’de Darıcalı’nın hizmetinde olacak.

Darıca'ya 4 yeni proje!
01 Kasım 2016 - 16:43
Darıca Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Şükrü Karabacak Başkanlığında yapılan toplantıda Darıca’yı bekleyen projeler birbiri ardında patladı. 2017 yatırımlarıyla alakalı bilgi veren Başkan Karabacak, “Bütçe ve performans programı nihai şekillerini aldı. Dönem içinde değişikliğe uğrayan projeler olursa nedenlerini sizlere aktaracağız. 2017 yılında Balyanoz koyunda 2.5 kilometre uzunluğunda 50 dönüm alanının yaz aylarına yetişmesi için çalışmalar başlayacak. Sahil 4.etap da sıcak piknik alanlarıyla ilgili vatandaşların talebi  var. Bunun için de sahilde mevcut haliyle imkanımız yok. Yapacağımız bu çalışmayla kısmen de olsa sıcak piknik imkanına halkımız kavuşmuş olacak. Üçüncüsü mahalle konakları. Osmangazi, Bağlarbaşı, Kazım Karabekir semt konaklarını hayata geçiriyoruz.”dedi.
 
EMEK’E HAVUZ, NENEHATUN’A KENTPARK
Darıca’nın uzun bir süredir beklediği Yüzme Havuzuyla ilgili müjdeyi, ilk kez kesin bir dille veren Başkan Karabacak, “Önümüzde ki ay Emek mahallesine 2 tane yüzme havuzu projesini hayata geçireceğiz. Kadınlar ve erkekler için ayrı havuzlar olacak. Proje çalışmaları şu anda başladı. Bağlarbaşı Ortaokulunda Beden Eğitimi derslerinde kullanılmak üzere kapalı spor salonu projemizi hazırladık. Şu anda projesi yürütülen Nenehatun bölgesinde büyük bir kent park çalışmalarını başlatmış durumdayız. Bunların hepsi 2017 yılında hayata geçireceğimiz projeler. Bunlar bir İlçe Belediyesinin yapabileceği en güzel projeler. Yine Nenehatun’da Amatör Spor Kulüpleri için yapacağımız tesisi Spor Bakanlığına götürdük, Bakanlıktan onay bekliyoruz.”diye konuştu. 
 
DARICA STADI’NIN İSMİ DEĞİŞTİ
Darıca ile Gebze’yi birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü’nde giden Tren yolu üzerinde ki köprüde oluşan trafik, yayaların kullanımıyla ilgili CHP’nin önerisine yanıt veren Başkan Karabacak, mevcut haliyle Tren yolu üzerinden geçen köprünün yetersiz olduğunu ifade ederek, “Buraya İkinci köprü elzemdir. Duble yol olarak planladık burayı, şuyulandırmadan dolayı yol bozuldu ve 28 metreden 8 metreye düştü. Bu da büyük sıkıntıya yol açıyor. “dedi. Öte yandan Darıca Şehir Stadı’nın isminin değiştirilmesi önerisi Meclis’de oy birliğiyle kabul edilerek 15 Temmuz Şehitleri anısına Darıca 15 Temmuz Şehir Stadı olarak kabul edildi.