Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ortalık çok karışacak

16 Nisan'da yapılan Refarandumun ardından basına değerlendirme toplantısı yapan CHP İlçe Örgütü Başkanı Yakup Törk, Kaymakam da dahil, AKP İlçe Teşkilatı, Darıca Belediye Başkanı'nın milletin parasıyla devletin tüm imkanlarını kullandığını, buna rağmen istedikleri, başarıyı elde edemediklerini söyledi.

Ortalık çok karışacak
27 Nisan 2017 - 13:32

CHP Meclis Üyeleri, İlçe Yöneticileri ile birlikte Bayramoğlu Resort Hotel'de basın toplantısı gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Yakup Törk burada yaptığı konuşmada, refarandumda gecesini gündüzüne katarak yoğun bir tempoyla çalışan SKM Başkanı Kadir Işık'a, İlçe Yöneticilerine, Kadın Kolları'na, Gençlik Kolları'na ve üyelerine ve tüm partililerle birlikte ''Hayır' oyu kullanan Saddet Partisi, MHP ve HDP'ye teşekkür etti. 

Refarandumun ardından bugün ilk kez basınla bir araya gelen CHP ilçe Örgütü Meclis Üyeleri ve yönetimi adına konuşan İlçe Başkanı Yakup Törk, Belediye Başkanı, İlçe Başkanı ve kaymakamın ''Evet'' e çalıştıklarını ve özellikle yerel medyaya da ilanlar vererek tüm imkanlarını seferber ettiklerini ancak yine de bekledikleri oyları alamadıkların belirtti.

 Yakup Törk konuşmasında refarandumun sadece CHP'nin seçimi olmadığını belriterek, '' Biz Cumhuriyeti benimsemiş fertler olarak Türk Bayrağı'nın en üstte dalgalanması için kendi çabamızla kendi imkanlarımızla çalıştık, bu nedenle vicdanen rahatız. Biz milletin parasını harcayarak propaganda yapmadık, kendi imkanlarımızla çalıştık bu nedenle vicdanımız rahat.'' dedi

AKP sözcülerinin refarandum öncesinde yaptıkları açıklamalarda Darıca'da yüzde yetmiş oy beklentileri olduğunu da hatırlatan Yakup Törk, '' Ezici çoğunlukla seçimden çıkacaklarını zannedenler, bakanlarıyla, milletvekilleryle, belediye başkanlarıyla, kaymakamlarıyla birlikte ''Hayır'' oyu çıkması için seferber oldular, mahalllelerin tümünü almayı düşünenler, gördüler ki on dört  mahallenin ancak yedisini alabilmişler. Devletin tüm imkanlarını kullanmalarına rağmen, kaymakamın memurlerına yaptığı baskıya rağmen, belediyenin lise talebelerini salonlara doldurarak propaganda yapmasına rağmen, çok az bir farkla ve şaibeyle kazandılar. Biz bunun muhasebesini yapıyor ve yılmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

 

CHP İlçe Başkanı Yakup Törk, 2019'da yapılacak yerel seçimlerinde Darıca Belediyesi'nin başkanlığını da alacaklarının altını çizerken, ülkesi için, bu ülkenin tek başına bir adamla yönetilmesini i,temeyen herkese teşekkür ederek, '' Çıakn sonuca saygı duyuyoruz, ancak şaibenin diz boyu olduğu bu refarandum sonucuna itirazlarımızı da yaptık. ancak bunu da kabül etmediler. Darıca'da Üç Yüz Otuz Beş sandığın Üç Yüz'üne giderek sandık görevlilerinin ellerini sıktım ancak üzülerek belirtmek isterim ki, asıl işi din görevi olmasına rağmen, bazı cami imamlarının sandık başkanı olarak seçimlerde görevlendirildiğini gördüm. Keşke bu imam arkadaşlar kendi işlerini yapsalardı.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programlarına değinen Yakup Törk, o sabah 10.30'da Darıca Kaymakamı'nın da davetiyle katıldıkları törene oldukça kalabalık bir grupla iştirak ettiklerini ifade ederek, '' bizden başka hiç bir siyasi parti temsilcisi yoktu ve daha vahimi ise bu törene Darıca Kaymakamı, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı ve Emniyet Müdürü de bu programda yer almadı.. Programın ardından sahile inererek çocukların bayramında çocukları sevindirmek ve bayramlarını unutturmamak adına uçurtma şenliği düzenledik, Biz o gün bin adet uçurtma dağıttık, şölen havasında geçen bu şenlikte, protokolden yine kimseyi göremedik. O gün Mirac Kandili'nin de denk gelmesi nedeniyle orada kandil simitleri de dağıttık, biz dini ve milli bayramları, dini ve milli günleri ayırt etmeden kutlarken, karşı taraf bizim gibi düşünmeyerek 23 Nisan'ı unutturmaya çalıştı, bakalım 19 Mayıs'ı da unutturmaya çalışabilecekler mi? Vatandaş 23 Nisan törenlerinde '' Nerede bu Kaymakam, nerede bu belediye Başkanı?'' diye soruyor. Artık psikolojik üstünlük bizde. Neden biliyor musunuz? Çünkü biz birlik ve beraberlik içerisindeyiz, hiç bir siyasi partiyle kavgamız yok, bizleri nereye davet ederlerse gidiyoruz, biz yerel siyesetçiler olarak hiç bir zaman vekillere dahi sataşmadık, ama Darıca belediye Başkanı refarandum öncesii  Genel Başkanımız Kemal kılıçdaroğlu'nu ağzından düşürmedi., biz yerek siyaset yaparken onlar genel siyaseti seçme yoluna gittiler, Belediye başkanı inşallah bundan böyle bu şekilde bir davranıi göstermez ve herkesin belediye başkanı olmaya özen gösterir'' dedi. CHP'nin birkiik ve bera-berlik içerisinde olmasına rağmen AKP'nin bunun tam tersini gözler önüne serdiğini de ifade eden CHP İlçe Başkanı yakup Törk, Nisan meclisinde AKPli üyeler ile başkanın biribirine girdiğini söyleyerek, aynı zamanda Meclis Başkanı da olan Belediye Başkanına 4 oy atarak komisyına seçmek istediler. Bu yüzden herkesin önünde belediye başkanını komik duruma düşürüldüğünü belirtti.

 

Şinasi Serdar ; Paraları israf ediyorlar

 

Toplantıda söz alan Darıca Belediye Meclis Üyesi Şinasi Serdar ise,  “Darıca belediyesinin iki dönemdir verdiği sözler hep sözde kaldı. Çünkü stratejik planlamaya göre yapmıyorlar. Söyledikleri projenin maliyetleri 150 milyon lira. Hangi parayla yapacaklar?” diye konuştu.

Darıca belediyesinin düzenlediği etkinliklerde paraların israf edildiğini ileri süren Serdar, “Profesör kılıklı adamlara 2 saat için 6 bin lira para veriyor ve ceplerini dolduruyorlar. Bunlar Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine karşı konuşmalar yapıyorlar” dedi. Serdar, Termal Grup’un 41 katlı projesi ve zeytinlik alanlara yapılacak inşaatlara karşı çıktıklarını da sözlerine ekledi.

 

İbrahim Karslı;4 Önerge verdik reddetiler 

CHP’li meclis üyesi İbrahim Karslı da, “AKP içinde ciddi çatlak var, bunu mecliste görebiliyoruz. İlk defa bir AKP’li meclis üyesi geçen meclis toplantısında 4 önerge verdi ancak reddettiler. Bugüne kadar biz 108 önerge verdik. Mecliste sorduğumuz sorulara yanıt alamıyoruz, önerilerimiz dikkate alınmıyor” diye konuştu. Karslı, basına da sitem ederek meclis görüşmelerinde kendilerinin dile getirdikleri konuların daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı.

 

Şevki Yıldırım; İhalelerde keyfi uygulamalar var

CHP’li bir başka meclis üyesi Şevki Yıldırım da denetim komisyonu ile ilgili raporunu açıklarken, “İhaleler ve harcamalarda usulsüzlük ve keyfiyet var. Özel kalem müdürünün sonsuz harcama yetkisi var, kimse hesap soramıyor. Sorduklarımıza doğru yanıt da verilmiyor” dedi.

Yıldırım, Darıca belediyesinin bazı alımlarla ilgili bilgilerini de basınla paylaşırken, “Darıca’daki bir matbaaya 2 milyon 500 bin liralık alım yapılmış. 5 bin adet Kuran’ı-Kerim baskısı için yüzde 1 yerine yüzde 18 KDV’li fatura kesilmiş. Yine İstanbul’da bir pastaneden ahşap kutulu Kuran’ı-Kerim, çikolata, evlenme cüzdanı, evlenme cüzdanı kabı, bayrak yaptırılmış. Maliyeti 160 bin lira. Ben o pastaneyi aradığımda, ‘Burası pastane, burada böyle şeyler yapılmaz” denildi. Kumanya yardımını bile bu pastaneden almışlar” şeklinde konuştu.

 Yıldırım, yıllık 12 milyon lira harcanan temizlik hizmetlerinde denetimin yeterli yapılmadığını da vurgularken, Darıca belediyesinin borcunun da 2013 yılında 23 milyondan 2016 yılında 69 milyona çıktığını sözlerine ekledi.