Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İl başkanları bir kez daha buluştu

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin ardından dönemin SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu’nun çağrısı üzerine her ayın ilk Pazartesi günü bir araya gelmeye başlayan siyasi partilerin il başkanları Aralık ayı toplantısı için Ramada Otel’de bir araya geldi.

İl başkanları bir kez daha buluştu
05 Aralık 2017 - 08:29
Toplantıya Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül ev sahipliği yaptı. Toplantının ardından il başkanları Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret ettiler.
 
SARIBAY KATILMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI
İl Başkanları kahvaltının ardından kent ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak basına poz verdi. Toplantıya ev sahipliği yapan DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül’ün  yanı sıra AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, SP İl Başkanı Nurettin Çelik ve BBP İl Başkanı Serhat Duyar katılım gösterdi. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay toplantıya katılmadı. Sarıbay toplantıya katılmama gerekçesini geçtiğimiz ay gerçekleştirilen toplantıda duyurmuştu. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, partisinin ilçe kongrelerin başlamasından dolayı belirli bir süre il başkanları toplantısına katılım göstermeyeceğini söylemişti.
 
“İŞÇİLERİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ”
Toplantıya ev sahipliği yapan DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “11.30’da vali beye, 12.30’da da Büyükşehir Belediye başkanını ziyaret edeceğiz. Uyum yasaları görüşülmekte. Biz muhalefette olan partiler olarak seçim barajının sıfıra indirilmesini istiyoruz. Üçüncü üniversite konusunu şekillendirmek üzere bazı yetkilerden randevu talebimiz olacak. Posco’da işçilerin talepleri var. Burada işçilerimizin haklarını kimseye yedirmeyeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Kocaelispor’un vergi borçları kapatıldı. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bizlerin de az veya çok katkısı oldu. Bununla gurur duyuyoruz. Önümüzdeki günlerde sanayi ve ticaret odalarıyla bir araya geleceğiz. Bu ayki gündem maddelerimiz bunlar” diye konuştu.
 
“GÖREV KAMAN’A BİRKAÇ GÖMLEK BÜYÜK GELMİŞ”
Geçmişte Demokrat Parti’de görev yapıp bugünlerde İYİ Parti’ye geçeceğini açıklayan isimlerle ilgili değerlendirmeler yapan Nazlıgül, “Meral Akşener bizim partimizde kendini kanıtlamış bir isim. Kocaeli İYİ Parti’nin başkenti. Serdar Kaman’a bu görevin birkaç gömlek büyük geldiğini düşünüyorum. Demokrat Parti 71 yıldır var olan bir partidir. İYİ Parti sadece Meral Akşener odaklı bir partidir. Meral Akşener’e bir şey olursa bırakın seçime girmeyi, yarına çıkamayacak bir partidir. Demokrat parti yarın da var olacaktır” dedi. Nazlıgül’ün ardından AK Parti İl Başkanına ertelenen Gebze kongresi soruldu. Ceyhan konuyla ilgili kısa bir cevap vererek, “İstişarelerden alınan sonuç bu. Geri kalan kısımlar ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacaktır” şeklinde konuştu.
 
BİRLİKTELİK SAĞLANMADI
Toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü yerli otomobil konusunda, “Masadaki bazı il başkanlarımızın da bu konudaki görüşleri önemlidir. Fakat bu konuda bir birliktelik sağlanmadı. 7 il başkanının ortak kararla kamuoyunun önüne çıkılması gerekir. Ben kendi STK’larımla ilgili mücadele vermeye devam edeceğim. İktidar partisiyle yerli otomobil konusunda destek manasında diyalogda da bulunacağım” diye konuştu.
 
SARIBAY’I DAVET EDECEĞİZ
MHP İl Başkanı Aydın Ünlü Ülkü Ocakları’nda son 3 haftada 3 başkan değişikliğinin yaşanmasını değerlendirerek, Ülkü ocakları MHP’nin şahdamarıdır. Bütün arkadaşları bizimdir. Görevden alınan arkadaşlarda göreve getirilenler de üzerlerine düşeni yapmıştır. Bu arkadaşlarımızın dünkü konserde protokolde ağırlandığını gördük. Son değişiklikle taşlar yerine oturmuştur. Yeni ülkü ocakları başkanımız gerekli eğitim çalışmalarını başlatacaktır” dedi. Ardından CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın il başkanları toplantısına katılım gösterip göstermeyeceği sorusunu yanıtlayan DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ı kongrenin ardından davet edeceklerini ama katılıp katılmayacağı konusunu Sarıbay’ın değerlendireceğini söyledi.