Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Birol Güven'den Darıca'ya müze!

Birol Güven'den Darıca'ya müze!
01 Haziran 2016 - 09:16
Darıcalı ünlü dizi Yapımcısı Birol Güven, önceki gün Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’ı  Seksenler Dizisi’nin bazı oyuncuları ile birlikte ziyaret ederek projesi hakkında bilgi verdi. Birol Güven, Seksenler Dizisi oyuncularından evin Büyük oğlu Ahmet karakterini canlandıran Şoray Uzun, Kasap Bahtiyar’ı canlandıran Faruk Sofuoğlu ve Bekçi Bekir’i canlandıran Hacı Ali Konuk ile birlikte Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’ı ziyaret ettiler.  Birol Güven, ziyaret sırasında  babası  Erdoğan Güven ve ağabeyi Şenol Güven’i de yanından ayırmazken, Kaymakam Ömer Karaman, konuklarına memleketine has olan Erzurum’un meşhur Cağ Kebabı ziyafeti çektirdi. Daha sonra,  Bayramoğlu’ndaki  Basın İlan Kurumu’na ait Tatil Köyü’ne geçen konukları karşılayan tesis Müdürü Mehmet Mente ve yardımcısı Emre Tosun, Tatil Köyü hakkında bilgi verdiler.
 
Darıca’ya film platosu kuruyor
Dizi yapımcısı Birol Güven, Kaymakam Ömer Karaman’la yaptığı görüşmede, memleketi Darıca’ya bir film platosu kurarak, dizi çekimlerini burada yapmayı planladığını söyledi. Birol Güven, ‘’ Mesela  Seksenler  Dizisindeki dekor, Darıca’daki Çınaraltı’nın bire bir kopyası. Dizideki çay bahçesi, Galip Ağa Çeşmesi, Şimbil  Bakkal, pastane, berber ,kasap ve manav o tarihteki yapıların kopyası.  Ben daha kapsamlısını yapmayı planladığım bu platoyu , Darıca’da hayata geçirip çekimler bittikten sonra da hibe edip ziyaretçilere açık olacak şekilde müze haline dönüştürülmesini istiyorum. Amerika Holiwood’ta bunu yapmış, filmlerin çekildiği platolar ziyaretçilere açılarak ilgi odağı haline getirilmiş, ben bunun bir benzerini yaparak memleketime katkı sunacağım’’ dedi.
Kaymakam Ömer Karaman ise, bu projenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek, ilçenin Turizmine çok önemli katkı sunacağını ve bu sayede Darıca’nın tanıtımında etkili olacağını belirtti. Kaymakamlık olarak bu konuda gereken ne ise ellerinden geleni yapacaklarını da ifade eden Ömer Karaman, her türlü desteği vereceklerini kaydetti.
 
Fıkralarla kırıp geçirdiler
Bayramoğlu Basın İlan Kurumu Tatil Köyü’nde uzun süre sohbet eden Kaymakam ve konukları, özellikle Şoray Uzun’un Adana ve Erzurum yöresine ait fıkraları o bölgelere has şiveyle anlatması beraberindekileri gülmekten kırıp geçirdi. Dizinin diğer oyuncularından Faruk Sofuoğlu ve Hacı Ali Konuk’ta,  fıkralara katılınca kahkahaların da dozu tavan yaptı.