Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ak Parti'de 7 ilçede temayül yapılacak!

Ak Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy istifa eden ilçe başkanları yerine atanacak isimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ak Parti'de 7 ilçede temayül yapılacak!
18 Aralık 2018 - 08:41
AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy yaptığı açıklamada istifa eden ilçe başkanlarının yerine geçecek isimler hakkında açıklamalarda bulundu. Eryarsoy konuyla ilgili olarak, “İlçe Başkanlığı için Çarşamba günü 10.00 ile 17.00 arasında ilçe binalarında temayül yoklaması yapacağız. 
Bir aksilik olmazsa 10 güne kadar ilçe başkanlarımız açıklanır” dedi AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı sürecinde bilindiği üzere İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman, Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt, Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık görevlerinden istifa ederek belediye başkan adayı olmuştu. Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür ise istifa etmiş fakat belediye başkan aday adayı olmamıştı. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy bir açıklama yaparak teşkilatları bekleyen süreçle ilgili bilgi aktardı. İlçe yöneticilerinin değişebileceğini söyleyen Eryarsoy: “Genel merkez yönetim dışından birini atarsa atanacak yeni başkana yeni bir yönetim kurma yetkisi verilebilir. Yani bu tam olarak bir lağvedilme değil . Eğer ki mevcut ilçe yöneticilerimiz başkan olarak atanırsa mevcut bir yönetim olduğu için aynı yönetim devam edebilir. Ancak genel merkez yönetim dışından birini atarsa atanacak yeni başkana yeni bir yönetim kurma yetkisi verilebilir. Yani bu tam olarak bir lağvedilme değil. Sonuçta genel merkezimiz dışarıdan gelecek isimlere bir yetki verebilir. Yeni yönetim kur denilebilir. Bunu da bize süreç gösterecek. Genel merkez bunun kararını verecek” ifadelerini kullandı.