Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Anadolu Lezzet Mirası Darıca'da

Darıca Belediyesi Anadolu’nun eşşiz lezzetlerini ve sofra kültürünü, Ramazan ayında Darıca halkı ile buluşturuyor!

Anadolu Lezzet Mirası Darıca'da
14 Mayıs 2018 - 10:00
Geleneksel kültürü ve değerleri her platforma ön plana çıkaran, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, bu Ramazan ayında Anadolu Lezzet Mirasını Darıca halkı ile buluşturuyor! 
Darıca Belediyesi, Ramazan ayı süresince 15 mahallede Anadolu’nun kadim tariflerini vatandaşlara sunuyor. İsteyen herkesin katılabileceği sokak iftarlarında, Anadolu’nun çok özel tarifleri vatandaşlarla buluşacak.  Erzurum’dan, Gaziantep’e, Ardahan’a birçok şehrin mutfağını Darıca’ya taşıyacak olan Anadolu Lezzet Mirası projesi ve Ramazan ayı hakkında konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak “Bolluğun ve bereketin mevsimi, birliğin, dayanışmanın ve hoşgörünün yükseldiği mübarek ramazan ayı, gördüğümüz, görmediğimiz tüm nimetlerin farkına varabilmemiz için en mühim zamandır.” diyerek Ramazan ayının önemine değindi.
 
RAMAZAN KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK
“Mübarek ramazan ayı münasebetiyle biz de Darıca Belediyesi olarak, bu toprakların kadim değerlerini ve eşsiz yemek kültürünü yeniden hatırlamak istedik; Ramazan ayında Anadolu’nun Lezzet Mirası’nı Darıca’ya taşımaya karar verdik.” diyen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ramazan ayı süresince birçok etkinliğin de, özellikle Darıca Sahili’nde vatandaşları beklediğini ifade etti.
Ramazan ayı boyunca Darıca’da 15 mahallede düzenlenecek iftarın yanısıra vatandaşlara teravih namazı sonrası camilerde içecek, sahurda da kahvaltı ikramı yapılacak.
Aynı zamanda vatandaşlar, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.), diğer peygamberler, sahabeler ve İslam büyükleri ile Haremeyn’e ait eşyalardan oluşan Mukaddes Emanetler Fotoğraf Sergisi’ni Ramazan ayı boyunca Darıca Sahili Etkinlik Alanı’nda izleyebilecekler. Yine çocuklar eğlenerek kültürlerini daha yakından tanıyabilmeleri için Geleneksel Sokak Oyunları aktiviteleri; Ortaoyunu, Meddah, Hacivat - Karagöz, Kukla gibi Geleneksel Seyirlik Oyunlarımız Darıcalılar ile buluşacak.  Lezzet standlarında da Anadolu’nun eşşiz tatları Darıcalılar’ın beğenisine sunulacak.