Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehir, Darıca ve Gebze Belediyesi'nde grev havası!

Büyükşehir Belediyesi, İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ve Darıca Belediyelerinde yapılan görüşmelerde hiçbir anlaşma sağlanamadı. Şimdi ise grev oylaması yapılacak.

Büyükşehir, Darıca ve Gebze Belediyesi'nde grev havası!
11 Mart 2020 - 11:29
Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy 'Bu işi masada bitirelim' dedi.
Hizmet-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Büyükşehir Belediyesi, İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ve Darıca Belediyeleri adına işveren sendikası Yerel-Sen’le 4 aydır devam eden, 1500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesigörüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştı. Tara§arın 2 ay süren yasal görüşme süresi sonunda anlaşma sağlanamaması üzerine, resmi arabulucuya gidilmiş, burada da anlaşma sağlanamayınca, Hizmet-İş Sendikası tarafından grev oylaması kararı alınmıştı. Bu hafta işyerleri için yasal prosedürler tamamlanarak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne müracaat edilerek önümüzdeki hafta belirlenecek günlerde işyerlerinde çalışan işçiler tarafından grev oylaması yapılacak. Oylamada evet çakarsa grev sürecine başlanmış olacak, hayır çıkarsa sözleşme Yüksek Hakem Kurulu'na gönderilerek, hakem kurulunda bağlanmış olacak. Yaklaşık 4 aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenler adına Yerel-Sen bu belediyeler için, altı aylık dilimler halinde ilk altı ay yüzde 4, ikinci altı ay yüzde 4 şeklinde teklif vermiş ancak Hizmet-İş Sendikası bu teklifi kabul etmemişti. 
 
ERSOY: “MASADA BİTİRELİM” 
Gelinen nokta ile ilgili bir açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy “Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde 4 aydır sürdürdüğümüz sözleşme görüşmelerinde sona gelindi, önümüzdeki hafta grev oylaması yapacağız. İşyerlerinde çalışan üyelerimiz sözleşmeleri Yüksek Hakem Kurulu'na göndermek istemiyor. Çünkü Yüksek Hakem Kurulu'nun kararları bu verilen ücret tekli§erinden farklı gelmiyor. Ancak yıllardır emek verdiğimiz, huzur içinde çalıştığımız belediyelerde grev kararı da almak istemiyoruz. Yalnız bu verilen yüzde 4+yüzde 4 teklif aslen yüzde 6'ya tekabül ediyor. TÜİK verilerine göre Aralık en§asyonu yüzde 12 olarak açıklandı. Verilen ücret tekli§eri, resmî en§asyon rakamının bile çok altında. Bu tekli§eri kabul edemeyiz. Böylesi bir teklifi kabul etmemizi kimse bizden beklemesin. Biz istiyoruz ki iş barışı ve huzuru bozulmasın. Yıllardır olduğu gibi bu sözleşmeleri de masada bitirelim. Seçilmiş belediye başkanı olarak ilk toplu iş sözleşmeleri imzalanacak. Başta göreve geldiği günden beri Büyükşehir Belediyesi'nde işçilerle alakalı pozitif düşünceler içinde olan ve bunu herkese hissettiren, işçilerimizin gönülden sevdiği, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ve diğer ilçe belediye başkanlarımızdan işçilerimizin ve bizim beklentimiz, bu sözleşmenin masada ve iki tarafın da mutlu olacağı bir şekilde bitmesidir” dedi
Kaynak;alanya escort