Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze'de binleri buluşturan iftar

Binlerce Gebzeli, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde kent meydanında kurulan iftar sofrasında aileleriyle birlikte oruçlarını açtı. Meydandaki büyük iftar buluşmasına AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı

Gebze'de binleri buluşturan iftar
04 Temmuz 2016 - 02:02
Gebze Belediyesi’nin geleneksel Kent Meydanı iftarı, binlerce Gebzelinin katılımıyla gerçekleşti. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde düzenlenen büyük iftar yemeğine aileleriyle birlikte katılan Gebzelilerin yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Soba, belediye başkan yardımcılar Nilay Ayran, Engin Güzel, Sadık Albayrak, belediye meclis üyeleri, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Buket Tatoğlu, Ak Parti Gençlik kolları Başkanı Ertan Kara, belediye meclis üyeleri, muhtarlar katıldı.
 
BİRLİKTE İFTAR AÇTI
Kadir gecesinin akşamına denk gelen büyük iftar yemeğine konuk olan Gebzeliler aileleriyle ve komşularıyla aynı sofra etrafında buluştu, birlikte oruç açtı. Kocaeli Büyük Şehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker masaları gezerek iftar saatini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti.
 
BAYRAMLAŞMAYA DAVET
İftar öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebzelileri bayramın ilk günü saat 10:30’da yapılacak geleneksel kent bayramlaşmasına davet etti. Başkan Köşker konuşmasında, “Mağfiret ve rahmet ayı olan 11 ayın sultanı Ramazan’ın tüm güzelliklerini bir ay boyunca siz değerli hemşerilerimizle yaşadık, paylaştık. Kur’an-ı Kerim’in ilk olarak dünya semasına indirildiği en değerli ve feyizli geceyi yani Kadir Gecesini siz değerli hemşerilerimizle idrak etmenin mutluluğu içindeyiz.
 
RABBİM BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN
Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın bozmak isteyenlerde fırsat vermesin inşallah. Bu mübarek gecede hem kendimiz ve memleketimiz için hem de savaş içerisinde olan Müslüman kardeşlerimiz için bol bol dua edelim inşallah. Rabbime şükürler olsun ki bu geceyi görmeyi sizlerle bir arada olmayı nasip etti bayramın birinci günüde inşallah hepinizi saat 10:30’da bu meydanda Kent Bayramlaşması için bekliyorum” dedi.
 
RAMAZAN AYI PAYLAŞMA AYI
Başkan Köşker’in ardından kürsüye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasına, kent meydanını dolduran Gebzelilerim Kadir Gecesini tebrik ederek başladı Başkan Karaosmanoğlu, “Bu mübarek gece tüm ezilen insanların, sömürülen ,itilen, kakılan, köle haline getirilen insanların özellikle Müslümanların dirilişine, uyanışına, kurtuluşuna, özgürlüğüne vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. Ramazan ayı barış ayı özelliklede paylaşma ayıdır. Bu sofraların kurulmasına vesile olan emeği geçen başta Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
 
KİMSE ZARAR VEREMEYECEK
Gebzelilere hitap eden AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Yaman, “Allah’a hamd olsun dünyanın en güzel coğrafyasında, en güçlü ülkesinde birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Bizim kardeşliğimize kimse zarar veremeyecek ve bizler ülkemizde binlerce yıl birlikte yaşayacağız. Bu gece Kadir Gecesi ve bu vesileyle yeryüzündeki tüm Müslümanlara ve mazlumlarda dua etmenizi istiyorum” dedi.
 Konuşmaların ardın kent meydanını dolduran binler Kur’an tilaveti eşliğinde oruçlarını hep birlikte açtı.