Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da Yaban Hayatı Koruma Günü düzenlenecek

Dünya inanılmaz canlılarla dolu. Havadaki kuşlardan denizin görkemli balinalarına kadar çeşit çeşit canlılar inanılmaz bir denge oluşturmuş durumda.  

Darıca'da Yaban Hayatı Koruma Günü düzenlenecek
03 Mart 2020 - 15:06
Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi, nesli hızla tükenmekte olan yaban hayvanlarına doğal yaşam alanı sunuyor. Bu yıl “yeryüzündeki tüm yaşamı sürdürmek” olarak belirlenen temasıyla gezegenimizin sahip olduğu yabani bitki ve hayvan türlerine dikkat çekmek ve koruma çabaları hakkında farkındalık yaratmak için 2013 yılından bu yana kutlanıyor.
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 214 ayrı türden 2542 hayvana sıcak bir yuva sunarak sevgi göstermenin mutluluğunu yaşıyor. Varoluş sebeplerinin yaban hayatta yaşayan canlı türlerini insanlara tanıtmanın ötesinde olduğunun bilincinde olan FYZoo ekibi, bir yandan parklarında koruma programları hayata geçirerek, diğer yandan dünya çapında yürütülen, hayvanların doğal yaşam alanlarında koruma altına alındığı özel programlara destek vererek nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin sayılarını artırmak için canla başla çalışıyor. 
3 Mart Yaban Hayatı Koruma Günü’nde çevre okullardan FYZoo’yu ziyarete gelen öğrencilerle parkta buluşuyor, bu amaçla yarınları emanet edeceğimiz çocukları ağırlıyor. FYZoo, keyifli ve eğlenceli bir gün geçirmeleri için hazırlanılan yarışmalar ve etkinliklerle öğrencileri gün boyu parkta koruma altında bulunan hayvanlarla buluşturuyor. 
1993 yılından bu yana halka açık bir şekilde hizmet vermeye devam eden FYZoo, ayrıca Marmara Bölgesi’nin Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış “Yaban Hayvanları Koruma ve Kurtarma Merkezi” ve Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi olarak da biliniyor.