Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Melekler iş başında!

Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Eczanesine ilaç ve sarf malzeme bağışında bulundu.

Melekler iş başında!
14 Mayıs 2015 - 10:05

Has. Bak. Hiz. Müd. Şükran Fil’i makamında ziyaret eden Dernek Başkanı Kudret Sekban, Yön. Kur.Üyesi Birsen Yüksel,Tanıtım Hiz. Sor. Serap Göncü  çok sayıda oral beslenme maması ve sarf malzemelerin bağışını gerçekleştirdiler. 

Bağış karşısında memnuniyetini vurgulayan Fil, "Evlerimizde kullanılmayan ilaçlar ve sarf malzemeler, saklama koşulları  ve miadının dolması gibi nedenlerle ele alınması gereken bir hasta güvenliği ve milli servet meselesidir. Kontrolsüz koşullarda muhafaza edilen ilaçlar ve malzemeler  tekrar kullanılsa bile hasta için bir risk teşkil etmektedir. Ayrıca bir gün kullanırım düşüncesiyle evde saklanan ilaçlar ve malzemeler  miadı dolması nedeniyle yanlış kullanıma neden olur ve çöpe atılsa da ciddi bir milli servet kaybıdır. Bu ilaçların eczane ve sağlık kurumlarına verilip, miadının kontrol altında olması ve uygun saklama koşullarında muhafaza edilmesiyle özellikle sosyal güvencesi olmayan hastalara kontrollü bir şekilde kullandırılması bir sosyal sorumluluk konusudur. Ayrıca evlerde bozulan veya miadı dolan ilaçların evsel atık olarak bertaraf edilmesi çevre sağlığı açısından da önem arz etmektedir. Sağlık kurumlarında atık ilaçlar tıbbi atık olarak değerlendirilip çevreye bir zarar vermeden kontrollü bir şekilde yok edilmektedir. Evlerimizdeki bu ilaçlar evsel atıklara atılmamalı, bir sağlık kurumu/kuruluşuna getirilerek tıbbi atık bidonlarına atılması sağlanmalıdır. Hastanemiz adına  Darıca Yaşlılar Derneği yöneticilerine,bu öncü ve duyarlı davranışları için teşekkür ediyorum’’dedi.