Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze'ye özel yetkili savcı

12 Eylül davası, Aziz Yıldırımm davası ve daha birçok önemli dosyaya bakan Ankaralı savcı Cemil Tuğtekin Gebze’ye geliyor. Tuğtekin HSYK tarafından Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı.

 Gebze'ye özel yetkili savcı
02 Mayıs 2013 - 08:54
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesince, 2013 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri yayımlandı. Kararnamelerle bin 923 adli, 148 idari hakim ve savcının görev yerleri değişti. Gebze Adliyesi’ne Ankara Savcılığı’ndan Gebze’ye Cumhuriyet Başsavcı vekili olarak tayin edilen Cemil Tuğtekin geçmişte birçok önemli davanın savcısı. 
 
12 EYLÜL DAVASININ SAVCISI
Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde özel yetkili savcı olarak görev yapan Cemil Tuğtekin, 12 Eylül davasının da savcısı. Savcı Tuğtekin 12 Eylül davasında yargılanan Tahsin Şahinkaya’nın tutuklanma talebini reddetmesi ile gündeme gelmişti.  Savcı Cemil Tuğtekin 1 Mayıs 1977 olayları ile ilgili olarak açılan davada görev almıştı. 2010 yılında Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile ilgili olarak soruşturmayı da yürüten Tuğtekin, Kayseri Şeker Fabrikaları’nda ki yolsuzlukla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Kayseri Vali Yardımcısı Ali Yener Elçin’i gözaltına aldırmıştı.
 
AZİZ YILDIRIM OLAYI
Cemil Tuğtekin son olarak Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın yargılandığı, ‘gizli kalması gereken belgeleri temin ettikleri’ dava da  savcı olarak görev yaptı. Savcı Tuğtekin Aziz Yıldırım’ın beraatini istemişti. Mahkeme heyeti de dün görülen davada Aziz Yıldırım ile 5 kişinin beraatine karar verdi.
 
GELENLER VE GİDENLER
Öte yandan  HSYK kararnamesine göre Gebze Adliyesi’nde görev yapan  Gebze Hâkimi Ünsal Çankaya Adalar Hâkimliği, Gebze Cumhuriyet Savcısı Can Şükrü Gençkan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığına, Gebze Cumhuriyet Savcısı Raşit Erden Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığına atandı. Gebze Adliyesi’ne ise Beykoz Cumhuriyet Savcısı Faruk Yıldırım Ermerak Gebze Cumhuriyet Savcılığına, İstanbul Anadolu Hâkimi Nazan Bakan Gebze Hâkimliğine atandı.