Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Höbek neden aday olduğunu anlattı

AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Dr. Hakan Höbek, Gebze bölgesinin basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Dr. Höbek neden bu yola çıktığını anlattı

 Höbek neden aday olduğunu anlattı
17 Şubat 2015 - 09:32
AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Dr. Hakan Höbek çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü aday adaylığı başvurusunu yapan, ardından da ikamet ettiği Darıca’dan seçim startını veren Dr. Hakan Höbek, dün de Gebze bölgesinin basın mensuplarıyla bir araya geldi. Eskihisar’daki Hisartepe Restoran’dan düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına gazete ve medya kuruluşlarının personeli büyük ilgi gösterdi.
Kendini tanıttı
Katılımlarından dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Dr. Hakan Höbek önce kendisini tanıttı. 10 çocuklu bir aileden geldiğini ve zorluklar içinde yetiştiğini, çocukluğunda geçirdiği rahatsızlık nedeniyle engelli olduğunu belirten Dr. Hakan Höbek, “Ben 25 yıldır Gebze’deyim.  Doktor olarak, yıllardır Gebze bölgesinde sağlık sektöründe hizmetlerde bulundum. Sağlık hizmetine devam ediyorum. Kuruluşundan bu yana AK Parti’de görev yapıyorum. Aynı zamanda sivil toplum örgülerinde yer aldım. 
Hazır hissediyorum
Biliyorsunuz ki, 10 Ağustos 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte Yeni Türkiye’nin temeli atıldı. 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler de yeni Türkiye’nin daha iyi bir temelde inşa edilebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Ben de siyasetteki, sivil toplum örgütlerindeki, sosyal konulardaki ve sağlık sektöründeki birikimlerimi tecrübelerimi, Ankara’ya taşımak istiyorum. Bu noktada kendimi donanımlı görüyorum. Ve hepinizden de destek istiyorum” dedi.
Neden siyaset?
Sohbet havasında geçen basın toplantısında Dr. Hakan Höbek kısa konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Gebze bölgesinde çok tanınan birisiniz. Neden siyasete girmeye karar verdiniz?” sorusuna Hakan Höbek, “Siyaset benim için hobiydi. Ancak belli bir süreden sonra bu hobi olmaktan çıkıp aktivite haline geldi. Ben üniversite yıllarımdan bu yana siyaset yapıyorum. Sonraki süreçte Gebze’ye geldiğimde insanlar beni, ben de onları tanıdım. Ve toplumsal sorumluluğun bir gereği olarak siyaset yapmaya karar verdim” yanıtını verdi.
Projeleri neler?
Kocaeli dışından adaylığı düşünüp düşünmediği de sorulan Dr. Hakan Höbek’in yanıtı, “Ben kendimi Kocaelili, Gebzeli olarak görüyorum.  Çünkü ben ekmeğimi buradan yiyorum. Ve yükümlülüklerim olduğunu düşünüyorum. Ben buraya hizmet etmek istiyorum. Tabi bunun dışında, partimizin Türkiye’deki politikalarında da aktif olmak istiyorum” oldu. Höbek projeleri için de, “Sağlık, sosyal ve engellilerle ilgili tabii ki projelerimiz var. Ancak şu önemli. Biz projelerimizi ortaya koyarken, AK Parti’nin vizyonuna uygun olmasına dikkat ederiz. Bunun bir takım süreçlerden geçmesi gerekiyor. AK Parti, zamanı geldiğinde bunları partinin kimliğiyle açıklayacaktır. Ve sizlerin de takdir edeceğine inanıyorum” dedi. 
Nasıl bir liste?
“AK Parti’de nasıl bir liste istiyorsunuz? Ve diğer aday adaylarını değerlendirir misiniz?” soruları yöneltilen Dr. Hakan Höbek şunları söyledi: “Hiçbir AK Partili aday adayı benim rakibim değildir. Onlar da beni rakip olarak görmüyor. Bizim temel hedefimiz, AK Parti bayrağını en yükseğe çıkarmaktır. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Aday adaylığım da bu hedefin yansımadır. Benim düşüncelerim bölgemize ülkemize hayırlıysa, olsun derim. Ancak değilse, olmasın.
Hepsi kaliteli
Ben aday adaylarıyla ilgili bugüne kadar herhangi bir yorum yapmadım. Yapmam da. Çünkü bizim tüm aday adayı arkadaşlarımız niteliklidir. Tabii bizde adaylığın yolu bellidir. Temayül yoklaması yapılacak, kamuoyu anketleri olacak. Nihayetinde de AK Parti Genel Merkez seçicileri aday listesine karar verecektir. Ben şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Mevcut milletvekilimiz olsun, aday adaylarımız olsun, hepsi bu görevi layıkıyla yapacak kalitededir.”
Engelli kotası
Engelli kotasından aday gösterilme durumu olup olmadığı da sorulan Dr. Hakan Höbek, “AK Parti’nin ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun engellilerle ilgili bir duyarlılığı söz konusu. Ama ben AK Parti’de engelli kimliğimle değil de Doktor Hakan Höbek kimliğiyle buraya geldim. Kontenjanı ise bilemem. Engelli kontenjanının nereden kullanılacağına ancak AK Parti Genel Merkezi karar verir. Biz de kararı saygıyla karşılar, partimiz için çalışmaya devam ederiz” dedi.
Davutoğlu görev verdi
Hakan Höbek son olarak şunları söyledi: “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Kocaeli İl Kongresi’nde bize bir görev verdi. Genel seçimlerde yüzde 65 oy ve 10 milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum. AK Parti, bu bölgede en yüksek oyu alacaktır. Bunu, samimi olarak söylüyorum.”