Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yeni Genel Başkanlarını alkışladılar

AK Parti''de olağanüstü kongrede oy kullanacak delegeler, il yönetiminin düzenlediği toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "İnanıyorum ki yeni kadro hem anayasayı değiştirecek hem de başkanlık sistemine geçilmesi için anayasal engeller de kaldırılacaktır" dedi

Yeni Genel Başkanlarını alkışladılar
20 Mayıs 2016 - 00:11
 AK Parti'de haftasonu yapılacak olan 2. Olağanüstü Büyük Kongre için il yönetimi delegasyon üyeleriyle Başiskele'de bulunan Meşhur Çayeli Kuru Fasulyecisi'nde değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Kongrede oy kullanacak 24 delegenin katılım gösterdiği toplantıda; Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, il gençlik kolları başkanı Emre Kahraman, il kadın kolları başkanı Serpil Yılmaz, Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Oya Tunçel, eski milletvekili Eyüp Ayar, eski il başkanı Mahmut Civelek, ilçe başkanları gibi isimler hazır bulundu. AK Partilier toplantı öncesinde ilk olarak televizyondan canlı olarak yayınlanan genel başkan adayı açıklamasını izledi.

 

GÖREVİMİZİ YAPACAĞIZ

Yemekli toplantı öncesinde basın mensuplarına genel başkan adaylığının açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan il başkanı Şemsettin Ceyhan, normalde adaylık açıklamasının 14.00'te olduğunu ancak son anda 13.00'e alındığını belirterek, "Güzel bir tesadüf oldu birlikte izledik. Başbakanımız 5 Mayıs'ta görevini kendi isteğiyle bıraktığını açıklamış, 22 Mayıs'ta da olağanüstü kongrenin toplanacağını duyurmuştu" ifadelerini kullandı. Ceyhan, "Bundan sonra da kendisinin de ifade ettiği gibi bu davaya milletvekili olarak devam edecektir. Bu bayrak yarışıdır. Önceden kendisi nasıl görevi Cumhurbaşkanımızdan aldıysa, şimdi de görevini bakan Binali Yıldırım'a devri söz konusu olacaktır. Kongrede üstün gayret ve katılımı göstermek bize yakışacaktır. 22 Mayıs'taki kongrenin coşkusuyla beraber bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Delegelerimizle birlikte gidip görevimizi yapacağız. Gençlerimiz hazırlanıyor. Teşkilatlarımız oobüslerle, bireysel katılımlarla gidecekler. Olağanüstü kongremiz partimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

BAŞKANLIK FİİLEN VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da toplantı öncesinde söz alarak, "Bir çok kongre yaşadık. Görev aldık devrettik. Allah fırsat verirse bu bayrağı ileriye taşıyacağuz. Enerjimizden eksilme olmadan, artarak bu görevi yapacağız. Şu anki başbakanımız gerçekten sevdiğimiz bir isimdi, görevini de yaptı. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle fiili bir başkanlık başlamıştır. Kim ne derse desin. Ama sistemde şu an tıkanıklık var anayasada da. İnanıyorum ki yeni kadro hem anayasayı değiştirecek, bu eninde sonunda olacak. Türkiye'nin önünü açacak olan başkanlık sistemine fiilen geçildi, artık bunun önündeki anayasal engeller de kaldırılarak, olumsuzluklar daha güzel bir hale getirilecektir. Türkiye dünyayla savaşıyor. Sinsi ve gizli bir savaş var" diye konuştu.