Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AK Parti'de sandıklar Ankara'da açılacak

AK Parti’de milletvekilli aday adayları toplantısında temayül yoklamasını açıklayan İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, temayülün genel merkezden gelen heyet tarafından yönelteceğini ve oyların da Ankara’da sayılacağını belirtti

AK Parti'de sandıklar Ankara'da açılacak
26 Şubat 2015 - 09:31
 AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, 20 Şubat’ta biten aday adaylığı sürecinin ardından belli olan aday adaylarıyla ilk toplantısını yaptı. Milletvekilleri dışından tüm aday adaylarının katıldığı toplantı Antikkapı’da gerçekleştirildi. toplantıda Ceyhan, aday adaylarına 28 Şubat’a yapılacak olan aday adayı tanıtım toplantısı ve 1 Mart’a yapılacak olan Temayül yoklamasını ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Ceyhan, temayül yoklamasında kimlerin oy kullanacağını ve temayülün nasıl olacağını açıkladı. Aday adaylarının tanıtımda konuşma sırasının belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.
 
1900 KİŞİ OY KULLANACAK
Teşkilat Performans Sisteminde Kocaeli yeni birinci olduklarını belirten İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Pazartesi ve Salı günü yapılan çalışmaları anlattı. 28 Şubat’a yapılacak tanıtım toplantısına değinen Ceyhan, “Tanıtım ve temayülden önce ilçe başkanlarımız tüm aday adaylarımı misafirperverlik içinde karşılıyorlar. Temayüle girecek 66 aday adayımızın tamamı konuşma yapacak. Kısa sürede olsa selamlama yapacaklar. Temayülde kim kimdir diye düşünmesin oy kullanacak arkadaşlarımız. Yaklaşık 1900 kişi oy kullanacak” dedi.
 
KİMLERİN OY KULLANACAĞI BELLİ OLDU
Temayülde, üyeliği devam eden parti kurucular kurulu, il yönetim kurulu, il gençlik ve kadın kolları, il demokrasi hakem, il disiplin üyeleri, il ana kademe, kadın ve gençlik kolları üyeleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle başkanları, aday adayı olmayan eski il başkanları, eski milletvekillerinin oy kullanacağını belirten Ceyhan, “Temayülde 16.00’da sandıklar kapanacak. 16.00’dan sonra gelenlere oy kullanmayacaktır. 10.00 ile 16.00 arası oy kullanılacak. Herkesin nüfus cüzdanı yanında olsun” dedi.
 
OYLAR ANKARA’DA SAYILACAK
Genel Başkan Yardımcısı ya da Bakan başkanlığında bir heyetin temayülü yürüteceğini belirten Civelek, “Zarflar burada açılmayacak ve sayımlar Ankara’da yapılacak. 11 aday adayı işaretlenecek. Eğer az sayıda işaretlenirse o pusulalar geçersiz sayılacak. Temayül yoklaması sadece bir adımdır. Temayülde birinci çıkacak olanın mutlaka aday gösterileceği diye bir şey yoktur. Belirleme de tek bir unsurdur, diğer unsurlar da çok önemlidir” dedi.