Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İthal hayvan eti yemeyin

CHP Milletvekili Öğüt, domuz yağı ile yapılan yemi ile beslendiğini ileri sürdü

İthal hayvan eti yemeyin
14 Ekim 2013 - 09:49
 CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ‘’Köylümüze destek olalım’’ adını verdiği kampanyasını Gebze’den başlattı. Öğüt , Gebze  Hayvan Pazarı’nda incelemelerde bulunarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 İthal edilen büyükbaş hayvanların İslami usullere aykırı şekilde yetiştirildiğine dikkat çeken  Ensar Öğüt, vatandaşları  uyararak, ‘ Domuz yağı ve sakatatından yapılan yemle beslenen ithal hayvan etini yemeyelim. İnancımıza göre sağlıklı yerli hayvan eti yiyelim, köylümüze destek verelim’’  şeklinde konuştu. 
‘İthal et getirdiler, köylümüzü batırdılar’  şeklinde çıkış yapan CHP Ardahan Milletvekili  Öğüt, Gebze Hayvan Pazarı’nda kurbancı esnafında sorunlarını dinledi. Pazar yerinde bir çok eksiğin olduğuna dikkat çeken Öğüt’e esnaflar dert yandı.  Yoğun ilgi gören Öğüt , kendisine aktarılan sorunları tek tek not aldıktan sonra çadırları gezip vatandaşlarla sohbet etti.
Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar ve Belediye Meclis Üyelerinin de eşlik ettikleri  incelemelerde Öğüt, kesimhanede kurban kesimiyle ilgili de vatandaşları bilgilendirdi. Kurbanlık bir büyükbaş hayvanı imam eşliğinde kesime hazırlayan Ensar Öğüt, kurbanın nasıl kesilmesi gerektiğini, hangi duanın okunması gerektiğini ve vekalet yöntemiyle nasıl kurban kesilmesi gerektiğini de anlattı.
 Gebze Hayvan Pazarı’nda yaklaşık dört saat kalıp,  tüm çadırları gezerek bayramlaşan ve esnafın sorunlarını dinleyen Öğüt, burada yaptığı açıklamada önemli  bilgiler aktardı.  Hükümete ağır eleştiriler  getiren ve özellikle Tarım Bakanı’na yüklenen CHP Milletvekili   Ensar Öğüt, ‘’ Bugün ithal yok ama,  sayın Tarım Bakanı bir açıklama yaptı. 'Brezilyadan ithal et ve ithal hayvan getirebilirim' diyor.  Bu ne demektir ?  Ocak ayında Türkiye'ye ithal et, ithal hayvan getirilecektir. Türkiye'ye ithal et, hayvan getirilmesin, bizim yerli hayvanlarımızı alsınlar. Bütün Türkiye'de yetiştirilen köylerimizdeki hayvanları alsınlar. Bugün görüyorsunuz Türkiye'de hayvan eksikliği yok. Yeter ki Tarım Bakanı ve Başbakan destek versin, kredi versin köylümüz.  En iyi şekilde hayvan yetiştirecek ve sağlıklı et tüketicilerimize yedireceğiz. Bu kampanyayı bu gün buradan start veriyorum.’’  dedi.
Geçtiğimiz yıllarda da ithal hayvana karşı çıkan Öğüt, bu kez Gebze'de hayvan pazarında düzenlediği basın toplantısında ithal hayvanların domuz yağı ile yapılan yemlerle beslendiğini öne sürdü. Milletvekili Öğüt, burada önce vatandaşlara İslami usullere göre nasıl kurban kesildiğini uygulamalı olarak gösterdi. Daha sonra yaptığı   konuşmada ise ‘’Domuz yağı ve sakatatından yapılan yemle beslenen ithal hayvan etini yemeyelim. İnancımıza göre sağlıklı yerli hayvan eti yiyelim, ‘köylümüze destek verelim’ adı altında kampanya başlattığını duyurdu. Ensar Öğüt açıklamasında şunları söyledi;
‘’ Vatandaşlarımı uyarmak açısından bir kampanya başlatıyorum. Dışarıdan ithal et ve ithal hayvan getirilmesin. Çünkü ithal hayvan getirirken, dışarıda maalesef domuz yağı ve domuz sakatı ile yapılan yemlerle beslenen hayvanlar getiriliyor. Biz Müslüman bir ülkeyiz. Bizim ülkemizde bunu ret ediyoruz  ve kabul etmiyoruz. Dikkat edin dışarıdan gelen hayvanların eti kokar. Dışarıdan gelen gemiler limana yanaştığı zaman bütün şehir kokar. Çünkü domuz yağı ve domuz sakatatı olduğu için. Bir kampanya başlatıyorum ve bir milyon broşür basarak tüm Türkiye'ye dağıtacağız.’’