Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DARICA'DA TOKATLILAR SAHNE ALDI

Darıca Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nın 26. gününde sahne alan Tokatlılar ilginç yöresel oyunlarıyla büyük beğeni topladı.

DARICA'DA TOKATLILAR SAHNE ALDI
02 Temmuz 2013 - 10:33
 FOKLOR EKİBİ BEĞENİYLE İZLENDİ
Programda ilk olarak yöresel sanatçı Arzu Özkan sahne aldı. Özkan söylemiş olduğu birbirinden güzel türküler ile geceye katılan konuklara muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.  Gece folklor ekibinin gösterisiyle devam etti. Gecenin açılış konuşması yapanı Gebze Tokatlılar Dernek Başkanı Hacı Mehmet Özbektaş, “Darıca’da düzenlemiş olduğumuz geceye hoş geldiniz. Bizleri bu gece yalnız bırakmayıp onurlandırdığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bizlere bu geceyi hazırlayan ve hemşerilerimiz ile bir araya gelmemize vesile olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkür ediyorum” dedi.
 
MEDENİYETLERE EV 
SAHİPLİĞİ YAPAN ŞEHİR
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise programa katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederken“Tarih, tabiat, kültür kenti Danişmentliler başkenti, Melih Gazi’nin şehri Tokatlılar Darıca’ya hoş geldiniz.  Bu gece 5 bin yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış.  Buram buram tarih kokan türküleriyle, yemekleriyle, yöresel giyim ve kuşamlarıyla, el sanatları eserleriyle, zengin tarih ve doğal güzellikleriyle Tokat’tayız. Bir gönül birlikteliği olan projemizde, sizler ile her gece farklı bir güzelliğe şahit oluyoruz. Yedi yıldır yürüttüğümüz bu gönül birlikteliğinde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyor ve iyi eğlenceler diliyorum” diye konuştu.
 
Gecede son olarak AK Parti Kocaeli Milletvekili M. Ali Okur ise, “Darıca’da düzenlenen şehirler kaynaşmasına birkaç kez katılma imkânım olmuştu. Bu gece ise memleketim olan güzel Tokat’ımızın gecesinde siz değerli hemşerilerimizle birlikteyiz. İnsanın kendi insanıyla bir araya gelmesi kendi insanı ve bölgesi için konuşması kadar güzel bir şey olamaz.  Bizlere bu geceyi hazırlayan siz değerli hemşerilerimle bir araya gelmemize vesile olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a sonsuz şükranlarını sunuyorum”  şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından konuşmacılara ve konuklara birer plaket verildi. Gece Temel Kaya’nın türkü şovuyla devam etti.  Gece’nin son bölümünde ise Ayşegül Pınar sahne aldı.  Pınar, seslendirdiği birbirinden güzel Türkülerle programa katılan davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.