Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarhan: ''Karaosmanoğlu'nun bayrağı devretme vakti geldi''

CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Tahsin Tarhan, adayın üye bazında ön seçim ile belirlenmesi gerektiğini söyledi.

 Tarhan: ''Karaosmanoğlu'nun bayrağı devretme vakti geldi''
26 Kasım 2013 - 09:09
Tarhan rakibi Saffet Sancaklı ile tek kale maç yapacaklarını söylerken, İbrahim Karaosmanoğlu’nun ise bayrağı devretme zamanının geldiğini kaydetti.
CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu ilan eden Tahsin Tarhan, dün ilçe binasına gelerek CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında ilçe kadın kolları başkanı Hale Meriç, ilçe gençlik kolları başkanı Birol Çalım da hazır bulundu. Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Tahsin Tarhan, "Benim için 2 ay önce aday oldu olacak diye ye tartışmalar oluyordu. Tabi bizimde çevremiz var, ailemiz var. Süreç içerisinde tartışıldı. Siyaset bize sabırlı olmayı öğretti. Keramettin bey ve Ali hocamızın neler yapabileceğini izlemek zorundaydık ve izledik. İki gün önce karar aldık ve aday adaylığımıza karar verdik" dedi.
 
GÜÇLERİNE GÜÇ KATMAK İSTİYORUM
Diğer ilçe belediye başkan adaylarının gücüne güç katmak istediğini söyleyen Tarhan, "Aday adaylığımı henüz açıklamadım. Müsaade alarak aday adaylığı programımı yapmak istiyorum. Bugünde sizden başlayarak diğer ilçeleri ziyaret edeceğiz. Gezi ruhuyla, Atatürk ilke ve ınkılaplarına shaip çıkarak, belediye başkan adaylarımızın gücüne güç katmak için izin istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
PARTİNİN KARARINA SAYGILIYIM
Büyükşehir Belediye başkan adayının bir an önce açıklanmasını isteyen Tarhan, "Büyükşehir kadrolarının, ilçe belediyelerine destek vermeleri gerektiğine inanarak yola çıkmak istiyoruz. Partinin alacağı tüm kararlara saygılıyım. İnşallah ön seçim olur. Aday adaylığımı size açıklıyorum. İnşallah bir an önce genel merkezden aday açıklanır ve bizde çalışmalarımıza hemen başlarız. Hafta sonu aday adaylığımızı ilan edeceğiz, belgelerimizi de genel merkeze teslim edeceğiz" diye konuştu. 
 
SİYASETTEN GELİYORSUNUZ
CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, Tahsin Tarhan'a hayırlı olsun dileyerek "Siyasetten gelen birisisiniz. Mutlaka emek veren arkadaşlarımızın, hangi şartlar olursa olsun, partiye hiç yılgın göstermeyenlerin temsil noktasında olması gerektiğini söylemişimdir. Her dönem katkı konuluyorsa o çalışanlarımızın tercih edilmesinin taraftarıyım" diye konuştu. Yıldırım, kendi alt yapılarının hazır olduğunu söyleyerek "Daha geniş partililerimizin görüşü alınarak, bu yöntemin gelişmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Aday olursanız İzmitle ilgili örgütsel anlamda bir problemle karşılaşmayacaksınız. Hangi mahalleye giderseniz çalışan bir yapının çalıştığını göreceksiniz. Çok rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir yapının hazır olduğunu bilmenizi istiyorum" şeklinde konuştu. 
 
SÜREÇ 1 ARALIK’TAN İTİBAREN BAŞLIYOR
Büyükşehir ve İzmit Belediyesinde birinci parti olacaklarını iddia eden Yıldırım, "Arzu ettiğimiz tempo olduğu zaman hem Büyükşehir hem de İzmit'te birinci olacağımıza inanıyorum. Benim söylediğim sayısal rakamlara ve değerlendirmelere bakarsanız yalnış olmadığını göreceksiniz. Karşımızda güçlü bir iktidarla yarışacağımızı biliyoruz ama bizim inancımız ile onlarla çok rahat yarışabiliriz" dedi. AKP'lilerin Büyükşehir'de adayları yok diye sürekli eleştirisinin sorulması üzerine Tarhan, "Bizim iki tane siyaseti bilen ağabeylerimiz var. Siyaseti çok iyi bilen, beni siyasete sokan Keramettin Gençtürk ve Ali hocamız var. Bu da; İzmit Belediyesine çok fazla talep olmasından kaynaklanıyor. Herkes buna odaklandı. Ama bizim sürecimiz 1 Aralık'tan itibaren başlıyor. Süreç gecikmedi" dedi.
 
SİRMEN’İN ADAYLIĞI BENİ HEYECANLANDIRDI
Sirmen'in adaylığı ile ilgili Tarhan, "Sefa beyin kendi başına karar vermediğini baskı sonrasında aday olduğunu düşünüyorum. İzmit Belediyesinde gözümüz arkada değil. Benim aday olmam konusunda Sefa beyin de etkisi var. Kocaeli'nde AKP'nin alternatifi CHP'dir. Sadece sokaklara CHP'ye oy verin çalışmasından ziyade AKP'ye oy vermeyin diye çalışma yapacağım. Ön seçim olursa sandıktan ben çıkarım" dedi. AKP ve MHP'nin adaylarına değinen Tarhan, "Ciddi proje çalışmalarımız var. Bende futboldan geliyorum, Saffet bey de futbolcu. Atak, tek kale maç oynayacağız. Defans yapmayacağız. Atak futbol sergileyip maçı kazanma stratejesi yapacağız.  İbrahim bey 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyor. Ama artık bayrağı gençlere bırakmalı, zamanı gelmiştir. Ben inanıyorum ve inanarak yola çıktım" diye konuştu.