Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da su aygırına doğum günü partisi düzenlendi

Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya gelen ve bugün 70 Kg. ağırlığa ulaşan  Cüce Su Aygırı yavrusu Mela için Doğum Günü Partisi düzenlendi.

Darıca'da su aygırına doğum günü partisi düzenlendi
22 Şubat 2018 - 13:15
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde geçtiğimiz yıl 22 Şubat 2017 tarihinde 6 Kilo 350 Gram olarak dünyaya gelen ve ‘’Mela’’ ismi verilen Türkiye’nin ilk Cüce Su Aygırı için bugün doğum günü partisi düzenlendi.1. Yaşını, kendisi için hazırlanan ve havuç, brokoli, karnıbahar ve salatalıktan oluşan doğum günü pastasıyla kutlayan Mela, Halle Zoologischer Garten’dan 2011 yılında transfer olan 8 yaşındaki annesi Malia ve Berlin Zoo’dan 2012 yılında transfer olan 9 yaşındaki babası Rübe’nin çiftleşmesi sonrasında dünyaya geldiği belirtildi.
Bugün 70 Kg ağırlığına ulaşan ve oldukça sağlıklı olduğu belirtilen dişi yavru Mela, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi personeli tarafından hazırlanan ilk doğum günü partisinde, kendisi için hazırlanan pasta ve yiyecekleri annesi Malia ile birlikte afiyetle yedeikten sonra havuz keyfi yaptı
Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Elçin Göktaş, Cüce Su Aygırlar’nın vahşi doğada 2 Bin, 3 Bin civarında olduğunu belirterek IUCN (Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği) tarafından nesli tehlike altındaki tür olduğunu belirtti.
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’ndeki Mela ve ailesinin, tehlike altındaki türlerinin elçileri olarak ziyaretileri ile buluşmaya ve bu konudaki farkındalığın artmasına katkı sunmaya devam edeceklerini kaydeden Elçin Göktaş, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nin gerçekleştirdiği Ex-Situ Koruma (Gurbette Koruma) çalışmaları kapsamında bakımını üstlendiği cüce su aygırlarının soy devamlılığına katkıda bulunmaktan ve yürüttükleri üreme programı sonucunda Mela’nın dünyaya gelmesinden dolayı gurur duyduklarını söyledi