Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

YAS-DER'den Yaşlılar Günü'ne özel tiyatro

Darıca Yaşlılarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği/Yas-Der, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası etkinlikleri kapsamında yaşlıların yüzünü Aziz Nesin’in ölümsüz eseri Hadi Öldürsene Canikom ile güldürdü.

YAS-DER'den Yaşlılar Günü'ne özel tiyatro
22 Mart 2018 - 11:54
Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte Gebze BİLKAR (Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık Üretim Kooperatifi) Tiyatro Topluluğu oyunu Abbas Kırçıl’ın yönetmenliğinde, dernek yararına gönüllü olarak sahneledi. Davetiyelerin tamamının satıldığı komediyi aralarında ünlü sinema tiyatro ve dizi oyuncusu Ayşegül Ersoy’un (Ayşegül Atik) ile Çayırova Sevgi evleri sakinleri ve Tavşancıl Huzurevi Sakinlerinin de bulunduğu 400’ü aşkın tiyatrosever beğeniyle izledi.Etkinlik öncesi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nin fuayesindeki, Yas-Der’i anlatan fotoğrafların yer aldığı sergi konuklar tarafından beğeniyle gezildi. Etkinlikte sunuculuğu aynı zamanda Yas-Der Üyesi Çiler Boylu üstlendi. Yas-Der’in etkinliklerinin yer aldığı slayt gösterisinin ardından Yas-Der Başkanı Kudret Sekban söz alıp kardeş okul projeleri kapsamında bu sefer Trabzon’dan bir okul belirlediklerini kaydetti. Sekban bir hayırsever tarafından yapılan ve 3-11 yaş arası engelli çocukların taşımalı sistemle eğitim göreceği okula herkesin desteğini beklediklerini belirtip, “Bir kalem getirseniz dahi mutlu olacağız” dedi.
Sekban, Gebze BİLKAR ile bugüne kadar çok konuda işbirliği ile hareket ettiklerini, bu etkinlikte de tiyatro topluluğunun gönüllü olarak sahne aldığını belirtip BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli şahsında kooperatifin tüm yönetici ve üyelerine teşekkür etti.
Katılımcıları dernek yöneticileri ile birlikte selamlayan Kudret Sekban oyun bitiminde de BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl ile birlikte oyunda rolleri paylaşan Derya Ağdaş, Emek Nalbant Şenel, Fatih Erdaş ve Doğukan Anaç’a günün anısına onurluk verdi. Türk Hava Kurumu Darıca Şube Başkanı Kazım Yıldız da oyunun bitiminde topluluk oyuncularını ve oyunun sahne amiri Gülse Kalyan’ı tebrik etti. Yas-Der Başkanı Kudret Sekban’a çiçek takdim etti.
 
ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI
Etkinliğe Darıca İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan Tabak, Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Şinasi Serdar, İYİ Parti Darıca İlçe Başkanı Avukat Ekrem Korkmaz ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kürşat Demir, MHP Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Uludağ, CHP Darıca Kadın Kolları Başkanı Ebru Tayanç ve İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Hüsniye Yıldız, Türk Hava Kurumu Darıca Şubesi Başkanı Kazım Yıldız, Darıca Erzurumlular Derneği Başkanı Sıddık Topal, Gebze Artvinliler Derneği Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit, Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Asiye Arslan, ünlü sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Ayşegül (Atik) Ersoy, Es Sanat Akademi’nin kurucusu Betül Akan ile kardeşi öğretmen Esma Akan, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi İsa Turhan, Darıca ve Tavşancıl’daki huzur evleri ile Çayırova’daki Sevgi Evleri’nin sakinleri ve tiyatroseverler katıldı.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet programa gönderdiği telgraf mesajında Meclis çalışmalarından ötürü programa katılamadığını belirtip sevgi ve selamlarını iletti.