Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

STK'lar eğitimden geçti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelliler için yapılacak AB destekli projeler için iki günlük eğitim programı düzenledi, STK’lara çeşitli konularda bilgilendirildi

STK'lar eğitimden geçti
14 Ocak 2015 - 07:34
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı; engellilerin sosyal yaşama katılımı, engelli istihdamı, engelli dostu binalar ve şehirler konusunda sivil toplum kuruluşlarının proje geliştirme kapasitesini artırmak için eğitim programı düzenlendi. Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi’nde düzenlenen eğitim programı iki gün sürecek. Eğitime katılan sivil toplum kuruluşları ve resmi kurum temsilcilerinin, hibe projeleri konusunda bilgilendirilmesi amaçlanıyor.
 
KATILIM YÜKSEK OLDU
Etkinliğe; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Dr. Samet Başaran, il müdürü Bekir Yümnü ile il sağlık müdürlüğü, halk sağlığı müdürlüğü, Büyükşehir, Gebze, İzmit, Darıca, Körfez ve Derince belediyeleri, Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi, Altı Nokta Körler Derneği, Darıca Bir Umut Engelliler Derneği, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Düzce, Türkiye Beyaz Ay Derneği Sakarya ve KEREM-Der temsilcileri de eğitime katıldı.
 
ENGEL, FARKINDA OLMAMAK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açış konuşmasını il müdürü Bekir Yümnü yaptı. Yümnü; devletin iş yerlerinde yüzde 3 engelli kotasının kullanılması için çalışma yürüttüğünü, meslek kursları aracılığıyla istihdam sağlanmasına katkıda bulunduğunu ve kamu kurumlarının engelliler tarafından kullanılabilmesi için fiziki sorunların çözüldüğünü belirtti. Yümnü, sivil toplum kuruluşlarının projeler konusundaki eksikliklerinin giderilmesi için toplantının düzenlendiğini anlattı.
 
BÜTÇESİ 11 MİLYON TL
Müşavir Dr. Başaran ise “Projemiz 2009 yılında başladı, 2010’da kabul edildi ve 2013’te uygulamaya konuldu. AB tarafından hibe edilen bütçe tutarı 11 milyon TL civarında. Proje üç aşamadan oluşuyor. Araç-gereç ve fiziki ihtiyaçların karşılanması, STK’lara eğitimlerin verilmesi, projelerin üretilmesi” diye konuştu. Başaran ayrıca proje kapsamında; 23 eğitim verildiğini ve STK’lar için kitapçık hazırlandığını, STK’ların projeleri dışarıda hazırlattığını ve kendi projesine yabancı STK’ların ortaya çıktığını belirtti.
 
BİLGİLENDİRMEDE BULUNULDU
Dün başlayan ve bugün sona erecek olan eğitim kapsamında bakanlık uzmanlarından Barış Uysal, STK’ların yapısı ve faaliyetleri ve Engelli Hakları Bildirgesi hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulundu. Etkinliğin bugünkü ayağında ise AB fonları, hibe projeleri, bir projenin nasıl hazırlanması gerektiği, proje dili, hedeflenen projenin nasıl uygulanacağı gibi konularda, STK’lar ve sendikalar ile resmi kurumların uyması gereken kurallar anlatılacak