Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Final Okulları, 41 Üniversiteyi Darıca'da buluşturdu

‘’ Üniversiteler Darıca’ da Buluşuyor ‘’ Etkinliği, Final Okulları organizasyonuyla 2. kez gerçekleşti.

Final Okulları, 41 Üniversiteyi Darıca'da buluşturdu
15 Aralık 2017 - 22:36

Türkiye ve Kıbrıs’ tan 41 Üniversitenin katılımıyla etkinlik şölen havasında geçti. ; Darıca Belediye  Bşkan Vekili Yılmaz Tunalı, Darıca Milli Eğt. Md. İsmail Oğuz, Şube Md. Veysi Gültekin,Gebze Ticaret Odası  Başkanı Nail Çiler, Emniyet Md. Hasan Aydoğan, Ak Parti Darıca İlçe Bşk. Muzaffer Bıyık ve Yön. Kur. Üyeleri, Ak Parti Gençlik Kolları Bşk. Cengizhan Ramazanoğlu, CHP Darıca İlçe Bşk. Yakup Törk, Kaymakamlık Yazı İşleri Md. Dursun Düzgün, PTT Md. Rıza Doğru, Daire Amirleri, Yazar Hasan Tarçın, Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Darıca Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyeleri, Okul Yöneticileri, Aile Birliği Başkanları ve  Öğretmenlerin katıldığı etkinliğe  Etkinliğe; Uluslararası Final Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, İstanbul Esenyurt Üniversitesi,İstanbul Bilgi Üniversitesi,Medipol Üniversitesi,İstanbul Gedik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, TC. Avrupa Meslek Yüksekokulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Mehmet Ali Aydınlar ( Acı Badem )Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, American University of Cyprus, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Şişli Meslek Yüksek Okulu, İstanbul Kent Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, İstanbul Bilim Üniversitesi, Yurtdışı Eğitim, Yakın Doğu Üniversitesi, 29 Mayıs Üniversitesi, Biruni Üniversitesi, Kavram Meslek Yüksek Okulu, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Üniversitesi, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi katıldılar. Darıca İlçesinde bulunan tüm liselerden 2000 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik büyük bir verimlilikle sonuçlandı. Etkinlikte Darıca Final Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Murat Kaya, İlçe Milli Eğitim Md. İsmail Oğuz, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler birer konuşma yaparak ; Fox Haber ve TRT ye röportaj verdiler. 

 

FİNAL Okulları Gen. Müd. Kaya; Değişen sistem ve benzeri konularda bilgilenin

Darıca Final Okulları Kurucu Temsilcisi Genel Müdür Murat Kaya , açılışta bir konuşma yaparak, Darıca’nın özel bir kent olduğunu söyleyerek,  “ Değerli misafirlerimiz ve sevgili öğrenciler hepiniz hoş geldiniz. Darıca özel bir kent. Darıca ailesi içinde yer almak, Darıca Final ailesi olarak da bizim için çok özel. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu etkinliğe Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden 41 temsilci iştirak ederek sizleri biraz sonra bilgilendirecekler.

Amacınız stantlarda bilgilenmek ve soru sormak olsun. Değişen sistem ve benzeri konularda bilgilenin. Gençler; dünya bütün gelişimlerini ancak ve ancak eğitimdeki kalitesiyle yerine getirecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi dünya artık 5’ten büyüktür. Sizden öyle bir alkış istiyorum ki Kudüs’te emperyalizme karşı mücadele eden Filistinli çocuklara gitsin alkışlarınız. Sevgili gençler dünya inançlar savaşlarını yaşadı, şimdi artık dijital savaş veriyoruz. Sizler her biriniz dünyanın en gelişmiş ülkelerinin en ileri öğrencilerinden daha ileridesiniz. Yeter ki kendinize inanın, kendinize güvenin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Türk, öğün, çalış ve güven!’

 

Darıcalılar çok şanslı

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana birçok badireler atlattı. Şanslısınız. Gerçekten Darıcada’ki kaymakamımızdan, milli eğitim müdürümüzden, emniyetimizden, siyasal parti temsilcilerimizden, sivil toplum örgütlerimizden çok ahenkli bir kentin öğrencilerisiniz. Sizler bugün işgal altındaki topraklarda okuma yazma değil, can derdinde olmak istemezsiniz. Onun için Türkiye’mizin farkına varıp bunları sonsuza kadar savunmak ve korumak görevimizdir. Gazi Mustafa Kemal’in de emridir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ancak bu payidardık sizlerin daha uyanık, bilinçli, kaliteli yetişmenize bağlıdır.

Üniversiteyi bitirip işsiz kalan gençlerimiz de var. Kendinizi sadece bir üniversiteyi kazanan olarak görmeyin. Yarının Türkiye’sini yönetecek Cumhuriyetin Cumhurbaşkanı olarak görün. Biz sizlere bakınca barışı ve kardeşliği görüyoruz. Bugün okullarımızdan 11’inci ve 12’inci sınıflardan yaklaşık iki bin beş yüze yakın öğrenciyi bilgilendireceğiz. Biz Darıca Final Okulları olarak ‘Kentimize değer katmak’ istiyoruz. Gençler yolunuz açık olsun. Aydınlık Türkiye’nin birer neferi olarak güzel hizmetler sunun. Hoşgeldiniz!” dedi.

 

Milli Eğitim Müd. Oğuz; Çalışmak ve azim çok önemli

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ise yaptığı konuşmasında,  “Darıca Kaymakamımız Sayın Ömer Karaman’ın nezaretinde, Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak’ın katkıları ile Kocaeli köklü ve seçkin özel eğitim kurumlarından biri olan Final Eğitim Kurumları’nın ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Üniversiteler Darıca’da Buluşuyor’ etkinliği kapsamında kariyer günlerine hepiniz hoş geldiniz.

Hiç şüphesiz ki liselerimizde düne göre çok daha donanımlı ve özgüvenli yetişen Türkiye’nin en seçkin beyinleri ile geleceği tasarlamak iddiası ile gündemi belirlenen Türkiye’den gündem belirleyen Türkiye’ye 2023 hedeflerine ulaştırarak geleceğin dünyasında bilgi üreterek, bilgi ve teknoloji gücünü oluşturacak gençlerini bünyelerine davet eden üniversitelere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgili gençler unutmayalım ki sizlerin gelecekteki umudu, üniversite kapılarını aralama şansı, şimdi çalışma azmi, disiplin ve en önemlisi büyük düşünmenin büyük gizlisidir.

 

Bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederiz

Bu yıl geleceğin en iyileri olma iddiası ile 11 lisemizde bin beş yüz otuz altı öğrenci ve bu hayallerini ulaştırmak üzere yedi yüz yirmi altı öğretmenimiz görev yapmaktadır. Bu itibarla organizasyonda bizleri onurlandıran siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu organizasyonların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz’un ardından Gebze Ticaret odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler konuştu. Başkan Çiler konuşmasında, “Şunu biliyoruz ki, değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Eğitim gerçekten bizim çok ama çok önemlidir. Bireylerin eğitilmesi, kurumların eğitilmesidir.

Kurumların eğitilmesi demek, bölgenin ve ülkenin gelişmesine katkı sağlar. Değerli gençler sizlerle Sokrates’in bir sözünü paylaşmak istiyorum. Sokrates der ki; ’Eğitim bir kıvılcımla ateş yakmaktır. Boş bir kabı doldurmak değildir.’ Biz tarım toplumundan sanayi toplumuna, sanayi toplumundan bilgi toplumuna, daha sonra da teknoloji toplumuna yani sanayi de 4.0’a geçmek üzereyiz. Bugün 6 duyu organımız vardır. Altıncı duyu organı teknolojidir. Bugün alın terinin yerini, akıl teri almıştır. Artık para akılı arıyor. Katma değer üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan gelecek o ülkenin ellerinde o da sizlersiniz. Evet, bir eğitimciyim.’’ şeklinde konuştu.

 

GTO Başkanı Çiler; Eğitime çok önem veriyoruz

GTO Başkanı Nail çiler ise konuklara hitaben yaptığı konuşmasında, ‘’Gebze Ticaret Odası, 365 oda ve borsa arasından Türkiye’de verdiği eğitimlerle, sağladığı katkılarla Türkiye birincisidir. Bunu da övünerek söyleyebilirim. Biz eğitime çok önem veriyoruz.  Bu sene Milli Eğitim’e bir Bilişim Lisesi kazandırdık. Şimdi Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde çevremizin ihtiyacı olan teknik meslek lisesi 21 metre kare kapalı alan olmak üzere yapmak üzereyiz. Projesi yakında bitecek. İnşallah onu da bu bölgeye kazandıracağız. Ben diyorum ki, gençler, sizler birer güneşsiniz, suya düştüğünüzde ıslanmazsınız, sizler birer altınsınız yere düşünce paslanmazsınız, yolunuz aydınlık olsun, geleceğiniz hep ışık olsun.” dedi.

Gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak protokol stantları gezerek bilgi aldı. Protokolün gezisinin ardından öğrenciler 41 üniversitenin bulunduğu stantlardan hem üniversite hem de meslekler hakkında bilgi aldı. Etkinlikte yer alan üniversiteler öğrencilere kitapçıklar ve küçük hediyeler verdi. 

Katılımcı Üniversite yetkilileri ve katılımcı öğrenciler organizasyona ilişkin olumlu düşüncelerini ve teşekkürlerini ileterek etkinlikten ayrıldılar. Etkinliğe ev sahipliği yapan Darıca final Okulları Yönetimi ise, katılımcı tüm protokole okul idarecilerine , öğrencilerine ve basın mensuplarına , FOX haber genel yayın yönetmeni Doğan Şentürk ve ekibine TRT haber temsilciliğine okulumuz paydaşlarına , katılımcı Üniversitelerin yetkililerine katkı ve emekleri için Darıca Final Ailesi olarak ayrı ayrı teşekkür ettiler.