Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bakan Işık'tan Darıca'ya müjde

Çeşitli incelemeler yapmak üzere geçtiğimiz Çarşamba günü Darıca’ya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu kapsamda Pirireis Mahallesi Bilgi Evi’nde vatandaşlarla buluştu.

Bakan Işık'tan Darıca'ya müjde
30 Nisan 2015 - 15:47

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve Piriresi Mahallesi Muhtarı Fuat Yaşar’ın da katıldığı toplantıda Ak Parti Hükümeti’nin bu güne kadar yaptığı çalışmalara değinen Bakan Fikri Işık, 7 Haziran’da yapılacak Genel seçimler öncesi bazı kesimlerin Ak Parti Hükümeti’ni yıkmak için koalisyon Hükümeti kurmanın hayaliyle yaşadığını ifade ederek, bu hesabı  yapanların  büyük yanılgıya düşeceklerini söyledi.

 

Darıca Hükümet Konağı konusunda güzel bir çalışma yürütüyoruz

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erol Polat’ın ülke genelinde bütün ilçelerin kendisine ait Hükümet Konağı olduğunu ancak önü alınmayan, büyüyerek gelişen Darıca’nın bir Hükümet Konağı olmadığını bu anlamda neler yapılacağı şeklindeki sorusunu cevaplayan Fikri Işık müjdeyi verdi.

Işık, ‘’ bu konuda güzel bir çalışma yürütüyoruz, biliyorsunuz Darıca’daki en büyük sıkıntı, yer sıkıntısı, şimdi güzel bir çalışma yürüyor, olgunlaşmadan kimseye açıklama yapmak istemiyorum. Ama bilin ki, bizim şu anda hükümet konağıyla ilgili bir çalışmamız var, bu da yürüyor, olgunlaşınca paylaşacağız’’ şeklinde konuştu.

 

Tutamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermedim

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bazen ümit verildiğinde son dakikada çıkacak muhtemel bir pürüzün, beklentileri  de boşa çıkaracağını sözlerine eklerken, ‘’ sonra bir daha yapamazsak mahcup oluruz. Bakın ben Allah’a şükür sekiz yıldır milletvekiliyim, dört yıl da il başkanlığı yaptım, bugün buraya gönül rahatlığıyla, endişe duymadan geldim, neden? Çünkü bu güne kadar size tutamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermedim, elimden geldiği kadar da gayret gösterdim. Darıca daha büyüsün, gelişsin diye. Onun için bugün burada bir şey söylemeyim, yapamazsak problem çıkar, mahcup olurum. Ama şunu da bilin güzel bir çalışmayı yürütüyoruz, mayıs başında projelerimizi açıklıyor ve Darıca’ya bazı müjdelerimizi vereceğiz’’ dedi.

 

Paralel yapı, dışarıdan mülakat yaparak TÜBİTAK’a  personel almış

TÜBİTAK'ta usulsüz işe alım gerçekleştirdikleri ve terör örgütüne para topladıkları iddiasına yönelik soruşturma kapsamında göz altıların devam edip etmeyeceği şeklindeki gazetemizin sorusunu cevaplayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK ile ilgili soruşturmanın savcılık tarafından yürütüldüğünü, Teftiş Kurulu’nun bu konudaki her türlü çalışmayı yaptığını belirtti. 

Bakan Fikri Işık, TÜBİTAK’ta patlak  veren usulsüz işe alımla ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Bazı isimlerin sahte diplomayla işe alındığını, bazı isimlerin Açık Öğretim Mezunu olmasına rağmen Araştırmacı Kadrosundan alındığını yani mühendis olmadığı halde mühendis gibi işlem gördüğünü, bazı isimlerin de özellikle dışarda o paralel yapı tarafından mülakatlar yapılarak işe alındığı tespit edildi.’’ Dedi

Savcılığın bu konuda gerekli çalışmayı yaptığını da hatırlatan Başkan Işık, ‘’Bundan sonra da tespit ettiği usulsüzlük varsa gerekli işlemleri yapar o bizim dışımızda, bizim için önemli olan Teftiş Kurulu’nun incelemelerini tamamlamasıydı.’’ Şeklinde konuştu.