Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

338 boş okul için müdürler başvuru yapacak

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirilmek istenen eğitimcilere sözlü mülakat yapılmıştı. Mülakattan 70 ve üzeri puan alan isimler boş olan 338 arasında tercih yapacak.

338 boş okul için müdürler başvuru yapacak
19 Kasım 2014 - 08:58
 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bir süre önce performans değerlendirmesi yapmış, değerlendirme sonucunda hükümetle aynı siyasi görüşü paylaşmayan çok sayıda okul müdürü görevden alınmıştı. Çoğu yıllar boyunca yöneticilik yapan eğitimcilere yeniden öğretmenliğe geri dönmeleri söylemiş ve eğitim öğretim dönemi başlamadan bütün eğitimciler yeni okullarında öğretmenliğe başlamıştı.
 
17 EYLÜL’DE DUYURU
2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından birçok okula müdür ataması yapılamadı. Hükümete yakın ve müdür yeterliliklerine sahip eğitimci bulmak da sıkıntı çeken MEB, Kocaeli’de 338 okulun müdürsüz kalmasına sebep oldu. Eğitim-öğretim dönemi başladıktan sonra durumu fark eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü 17 Eylül’de bir duyuru yayınlamış ve 8 yıl öğretmenlik yapanların, 2014 yılında müdürlük için başvuranların ve daha önce müdür olarak görev yapanların Kocaeli genelinde müdürü 338 okul için başvuru yapmasını istemişti.
 
MÜLAKATIN ÖNEMİ
Başvuralar sonrasında eğitimciler bir dizi değerlendirmeye tabi tutuldu. Yapılan değerlendirmede öğretmenler, müdürlük başvurusu yapanlar ve eski müdürlerin aldıkları teşekkür ve takdir belgeleri ile maaş ödülleri incelendi. Gerekli değerlendirmeler sonrasında müdürler Milli Eğitim Müdürlüğü’ne mülakata çağırıldı. Mülakata boş okul sayısının 3 katı kadar başvuru sahibi kabul edildi. Yaklaşık bin müdürün göreve atanmasında en büyük pay mülakatta aldıkları notlar olacak.
 
338 OKULA MÜDÜR ATANACAK
Mülakat süreci de sona erdikten sonra eğitimcilerin okul tercihi yapması istendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir duyuru yayınladı. Duyuruda; müdürlüğe ilk defa ve yeniden görevlendirme takviminin yenilendiği ve sözlü mülakatta 70 ve üzerinde puan alan eğitim kurumu müdürü olarak ilk defa ve yeniden görevlendirilecek yönetici adaylarının 13-18 Kasım tarihleri arasında tercihlerini yapmaları istendi. Milli Eğitim Müdürlüğü tercihleri değerlendirdikten sonra sözlü mülakatta 70 ve üzerinde puan alan isimleri 338 okula müdür olarak atanacak.