Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Toz yüzünden çile çekiyorlar!

ÖZEL HABER- Kroman Çelik Fabrikası’ndan yayılan duman ve tozlar Emek Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’nde yaşayan vatandaşlara hayatı felç etti. Mahalleliler hem fiziki hem de psikolojik sorun yaşadıklarını belirttiler.

Toz yüzünden çile çekiyorlar!
10 Kasım 2016 - 08:40
Darıca’da bulunan Kroman Çelik Fabrikası’nın insan ve çevre sağlığını tehdit ettiğini savunan ve fabrikada ilgili kurumlarca denetimlerin yapılarak, çevresinde insan ve çevre sağlığını tehdit etmeyecek şekilde iyileştirmelerin yapılması gerektiğini belirten mahalle sakinleri, toz ve dumanlardan rahatsız olduklarını söylediler. 
 
MAHALLE HALKI ARTIK BIKTI
Çevreye yayılan tozlar evleri tehdit ederken,  pencerelerde her gün bir parmak kalınlığında toz birikiyor. Mahallede yaşayan kadınlar günde 3 kez çamaşır yıkamak zorunda kalıyor. Gerekli mercilere başvurmalarına rağmen bir çözüm bulamayan mahalle sakinleri, çözüm bulunmamasına ise tepkili. Fabrikadan yayılan duman ve toz mahalle halkını perişan ederken, günde 3 kere çamaşır yıkamak ve evlerini temizlemek zorunda kalan kadınlar sorunlarına çare bulunmasını istiyor. Mahalle halkı gazetemize yaptıkları açıklamada “Evlerimizin içlerine kadar bu tozlar geliyor. Mecburen bu toz dumanı solumak zorunda kalıyoruz. Üstümüz fabrikada çalışanlar kadar kirleniyor. Kapı pencerelerimizi açamıyoruz. Çatılarımız bile tozlardan dolayı bembeyaz. Hergün evimizi silip süpürüyoruz. Bu tozlar sağlığımızı özellikle de çocuklarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Yetkilier bu duruma acil çözüm bulmalı” dediler.