Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Suriyeliler'e Darıca'da Sağlık Merkezi

Darıca'da yaşayan 13 Bin Suriyeli sığınmacı için Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (ASAM-SGDD) ile yönetilen, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) aracılığıyla Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, ‘Darıca Göçmen Sağlığı Merkezi (GSM) ve Kadın Sağlığı Danışma Merkezi (KSDM), hizmet vermeye başladı

Suriyeliler'e Darıca'da Sağlık Merkezi
16 Şubat 2018 - 13:25
Kocaeli genelinde ilk defa Darıca Sırasöğütler Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde kurulan Merkezde, geçici koruma altındaki Suriyeli vatandaşlara yönelik 1. Basamak sağlık hizmeti veriliyor. GSM’ye ek olarak  UNFPA önderliğinde bir psikolog bir sosyal çalışmacı ve bir sağlık eğitmeni ile Kadın Sağlığı Hizmetleri sunuluyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından merkezde görevlendirilmek üzere atamaları yapılan  Suriye uyruklu 1 Doktor, 1 Ebe ve 1 Hemşirenin yanı sıra psikolog, Sosyal Çalışmacı, sağlık eğitmeni, tercüman ve sağlık aracısının aldıkları oryantasyon eğitimlerinin ardından bu görevlerine başladıkları ifade edildi.
 
Kadıoğlu; Suriyeliler memnun
konuyla ilgili olarak açıklama yapan Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, Darıca Bölgesinde yaklaşık olarak 13 bin Suriyeli göçmenin yaşadığını, bakanlığın talimatı doğrultusunda yaptıkları çalışmaların ardından merkezin 13 şubat 2018 tarihinde hasta kabülüne başladığını belirterek, ‘’  günde yaklaşık olarak 40-50 Suriyeli hastamız gelmektedir, sağlık hizmetlerinin yanı sıra aynı zamanda 1. basamak sağlık hizmeti vermekteyiz, yani, bebeklerin aşılanması, gebeleri,n takibi, doğumdan sonra bebeklerin takibi , üreme sağlığı gibi programları yapmaktayız. Yine merkezin üst katında bulunan Göçmen Sağlığı derneği ile ortaklaşa olarak Suriyelilerin eğitimi konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Yaptığımız incelemelerde hastalarımızın son derece memnun olduğunu, bu şekildeki bir sağlık merkezinin kurulmasıyla iletişimin kurulmasıyla kendilerinin sağlık problemlerinin çözüme kavuştuğunu gördük.Tüm bunlara rağmen hekimlerimizin kendilerini aşan bir durum olduğunda hastaları Farabi Devlet Hastanesi’ne sevkini yapmaktadırlar’’ şeklinde konuştu.