Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Birilerinin algı operasyonlarına inanmayın

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Cumhuriyet tarihi boyunca biz 6 bin 100 kilometre duble yol yapmışız. Şu anda AK Parti iktidarı döneminde 17 bin 500 kilometre duble yol yapmışız. Eğer bu kaynakları yola aktarıyorsanız yolsuzluğa bu kaynak gitmiyor. Birilerinin algı operasyonlarına inanmayın" dedi.

Birilerinin algı operasyonlarına inanmayın
17 Aralık 2014 - 18:19
 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Cumhuriyet tarihi boyunca biz 6 bin 100 kilometre duble yol yapmışız. Şu anda AK Parti iktidarı döneminde 17 bin 500 kilometre duble yol yapmışız. Eğer bu kaynakları yola aktarıyorsanız yolsuzluğa bu kaynak gitmiyor. Birilerinin algı operasyonlarına inanmayın" dedi.

Işık, Gebze Ticaret Odası (GTO) ziyaretinde, ilçeye iktidarları döneminde önemli hizmetler yapıldığını belirterek, GTO'nun projeleri arasında yer alan madde bağımlılığı alanındaki bilinçlendirme çalışmasını takdir ettiğini söyledi.

Hükümet olarak uyuşturucu suçunu, "terör suçu sayan" bir düzenleme yaptıklarını ifade eden Işık, uyuşturucuyla mücadelenin, terörle mücadeleden farksız olduğunu kaydetti.

Işık, yeni kurulan Gebze Teknik Üniversitesi'nin bölgedeki sanayi, TÜBİTAK, TSE ve diğer tekno bölgelerle çalışmalar yapacağını dile getirerek, üniversiteyi Türkiye'nin ve dünyanın en önemlileri arasına girmesini hedeflediklerini bildirdi.

Işık, Gebze'de başlatılan Bilişim Vadisi Projesi'ni hızla sürdürdüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bilişim Vadisi'nde altyapı çalışmalarımız başladı. İlk 2 etabın altyapısını mayıs ayında bitireceğiz. Üstyapı ihalesini de ocak ayında yapmayı hedefliyoruz. Göreceksiniz, dünyanın önemli firmaları orada Ar-Ge merkezi kuracaklar. Gebze bilgi ve iletişim teknolojileri alanında Türkiye'nin değil bölgenin en önemli merkezi haline geliyor. Bununla ilgili dikkatli ve kararlı çalışma yürütüyoruz. Gebze'de eğitim altyapısına ağırlık verilmeli. Şu anda 100 bine yakın bilgi iletişim sektöründe insan açığımız var. Onun için okulla ilgili protokolü önemsiyorum."

- "Birilerinin algı operasyonlarına inanmayın"

Bakan Işık, yolsuzluk iddialarına değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yolsuzluk, yolsuzluk diye bir terane tutturdu gidiyorlar. Bu kadar büyük yatırımlar yapan ülke, eğer yolsuzluğa para harcasa buralara kaynak bulabilir mi? Sadece Gebze'yle ilgili projeleri konuştuk. Bunları öyle 'yapacağız' değil, takvimini söylüyoruz. Yolla, yolsuzluk bir arada olmaz. Eğer yolsuzluk varsa yola kaynak bulamazsınız. Eğer bu kadar yoğun yol yapıyorsanız. Cumhuriyet tarihi boyunca biz 6 bin 100 kilometre duble yol yapmışız. Şu anda AK Parti iktidarı döneminde 17 bin 500 kilometre duble yol yapmışız. Eğer bu kaynakları yola aktarıyorsanız, yolsuzluğa bu kaynak gitmiyor. Birilerinin algı operasyonlarına inanmayın. Ülkemiz, geleceğe emin adımlarla ilerliyor, hiçbirinizin tereddüdü olmasın. Biz yolsuzluk yapılan dönemlerde milletin namerde nasıl muhtaç olduğunu biliyoruz. O açıdan gönlünüz ferah olsun. Türkiye büyümeye, gelişmeye devam edecek."

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise Gebze'nin Türkiye'nin 2023 hedefine katkı sağlayan bir ilçe olduğunu belirtti.

Buradaki üretimin eğitimle buluşmasını heyecanla karşıladıklarını vurgulayan Vali Güzeloğlu, yüksek teknolojiye dayalı üretim modelini benimsediklerini söyledi.

- UMEM Projesi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da GTO'nun 5 yıldızlı bir oda olduğunu belirterek, buradaki üyelerin Londra, Berlin ve Paris'teki odalardakiyle aynı kalitede hizmet aldığını bildirdi.

Yatırım yapan sanayicilerin, öncelikleri hakkında anketler yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, burada eğitimli ve nitelikli eleman isteği yönünde görüşler çıktığını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda TOBB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR ile yürütülen UMEM Projesi'ni ortaya koyduklarını dile getirerek, projenin kapsamını anlattı.

Sanayicilerin, istihdamın üzerindeki vergi yüklerinden şikayet ettiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Net 100 lira işçinin eline maaş geçiyorsa bize maliyeti işveren olarak 180 lira. Dünyada bir numarayız. Neden şikayetçiyiz, istihdamın üzerindeki vergisel yüklerden, devletimiz de sağolsun yüzde 18 olan işveren payının tamamını almıyor, 4,5 yıla kadar. İstihdam üzerindeki vergisel yüklerden şikayetçiyiz. Bakın size hem nitelikli eleman hem de karınızı arttıracak proje" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Işık ve Hisarcıklıoğlu, 2011-2014 döneminde UMEM Projesi kapsamında en fazla istihdam sağlayan 3 firmaya plaket verdi.

Öte yandan Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım ve GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yapımına ilişkin protokolü imzaladı.