Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başbakan Yardımcısı Işık, Darıca'da STK'larla buluştu

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bugün Darıca Elite Hotel’de düzenlenen bir programda Darıca’daki muhtarlar ve STK’larla buluştu

Başbakan Yardımcısı Işık, Darıca'da STK'larla buluştu
18 Kasım 2017 - 10:55
Programa Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın yanı sıra Ak Parti Kocaeli Milletvekillleri İlyas Şeker, Cemil Yaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, muhtarlar ve Darıca’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 
 
KARABACAK, IŞIK’A TEŞEKKÜR ETTİ
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak programda yaptığı konuşmada, Darıca genelinde yapılan yatırımları anlattı. Başkan Karabacak, Darıca genelinde restore edilen eski tarihi binalara ve Darıca Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin yeni binası ve Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nin Araştırma Hastanesi olmasına verdiği büyük katkı ve desteklerden dolayı Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’a teşekkür etti. 
 
IŞIK, NATO’YA YÜKLENDİ
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık programda ilk olarak ülke gündemiyle alakalı konuştu. Başbakan Yardımcısı Işık yaptığı konuşmada ‘’ PYD, DEAŞ ile işbirliği yapıyor. E hani siz terörle mücadele ediyordunuz? işinize geldiği zaman DEAŞ ile hareket ediyorsunuz. Bu mu sizin terörle mücadeleniz. Sadece Suriye’de 1 milyona yakın insan hayatını kaybetti. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. 2 yüzlü yaklaşımları Türkiye olarak kabul etmemiz mümkün değil. 2 gün önce NATO ile ilgili bir rezalet yaşandı. Maalesef Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı düşman olarak gösterdiler. Bu kabul edilemez birşey. Türkiye Cumhuriyeti’nin kabul edemeyeceği bir şey bu. Evet, resmi ve özel olarak özür dilediler. Ama bu anlayışın çok ciddi sorgulanması lazım. Her yerde provokatörler iş başında. Bu konularla ilgili her türlü çalışmanın ve araştırmanın yapılması bizim açımızdan büyük önem taşıyor. Birileri Türkiye’yi eski günlerine döndürmek için, büyük çaba içindeler. Ancak milletimizin desteğiyle bu operasyonları boşa çıkardıysak, yarın bunu yapacağız. Birileri, ülkemizin ekonomisini bozmak için herşeyi yapıyorlar.  Birilerine inat, milletimiz hükümetine, ülkesine, devletine güveniyor. İstikrarı koruduğumuz sürece, fırtınalardan en az etkilenen ülke olacağız’’ dedi.
 
DARICA HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Darıca’nın günden güne büyüdüğünü ifade ederek ’Her geçen gün büyüyen Darıca’nın sorunları, tedbirleri ve çalışmaları beraber el ele yapmaya gayret ediyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum.  Kocaeli’nin en yoğun ilçesi Darıca. Küçük bir alanda 200 bin insanın yaşadığı bir şehir. Var olan sorunlara çözüm bulmak yetmiyor. Gelecekteki sorunları çözmek bizim en büyük sorumluluğumuz. Yarınımızı garanti altına almak zorundayız. Metro büyük bir proje. Yeni yılın ilk başlarında metro çalışmasının ilk etap çalışmasını başlatacağız. Ulaşım sorununa büyük çare olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz bu çalışmayı yapacak. Bu projelerin sonunda İstanbul metrosu ile Kocaeli metrosunu entegre etmek istiyoruz. 2018 yılının sonunda banliyo hattı devreye girecek. Darıca’da kamu yatırımlarını önemsiyoruz. Darıca, ülkedeki nüfusu en çabuk artan ilçelerin başında geliyor. 2001 yılında 55 bin nüfusu vardı. Şuan ki nüfus 200 bini geçiyor. Bu hızlı nüfus artışına cevap vermek kolay değil. İl başkanı seçildiğimde Darıca’nın eğitimi felaketti. Her okul 2’li eğitim veriyordu. O günden bugüne yaşanan süreçte, önümüzdeki yıl Darıca’da bütün okullarda tekli eğitim olacak. 30’un altında sınıflar olacak. Büyük mesafe aldık, ama yeterli değil. Daha iyisini yapmak istiyoruz’’
 
DARICA ASKERİ ARAZİSİ, YEMYEŞİL KALACAK
‘’Farabi Devlet Hastanesi’nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi için, önümüzdeki hafta Sağlık Bakanımızla görüşeceğiz.Bu işlemleri hızlandıracağız. 2018 yılında Darıca ADSM’nin ilk kazmasını vuracağız. Darıca kamu alanı açısından çok fakir bir ilçe. Hazine arazisinin hiç olmadığı bir ilçe. Burada Milli Savunma bakanlığım döneminde Darıca Askeri Alanı’nın kamu ihtiyaçlarının karşılanması ve yeşil olarak kalması için Büyükşehir Belediyemize devrini hazırladık. 910 dönümlük arazi, Darıca halkınındır. Kamu ihtiyaçlari hizmet binaları, okul ve spor alanlarını ayıracağız. Geriye kalan alanlar ise yeşil alan olarak kalacak. Darıcalıların rahat nefes alacağı, huzur bulacağı bir yer olacak. Şükrü Başkan ve İbrahim Başkan Darıca için büyük gayret gösteriyor. Darıca, özel çözümler üretmemiz gereken bir ilçemiz. Sizlerle beraber Darıca’mıza çok güzel eserler kazandıracağız’’ dedi. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, daha sonra Muhtarların ve STK’ların sorularını cevapladı.