Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yeter artık! Darıca'yı kirletmeyin!

Kasım ayının başlarında Darıca limanı açıklarında bir gemiden sızan sintineden dolayı kararan Darıca’nın denizi şimdi de denize atılan poşet,  jelatin, alkollü içecek şişeleri, izmarit , pet şişe gibi çöpler yüzünden kirli bir görüntüye kavuştu.

Yeter artık! Darıca'yı kirletmeyin!
30 Kasım 2018 - 08:21
Darıca Balıkçı Barınağı içinde kıyıya bağlanan teknelerin arasında en dikkat çeken görüntü denize atılan çöpler. Bu durumdan en çok etkilenenlerin de denizde yüzen karabatak ve martı gibi canlıların olduğu görüldü.
 
SORUN BİLİNÇSİZ İNSANOĞLUNDAN KAYNAKLANIYOR
Denizin ortasına atılan poşet, şişe, izmarit, sigara ve bisküvi jelatinleri gösteriyor ki, bu kirliliğin birinci sorumlusu çöplerini denize atan insanoğlu. Özellikle sabah saatlerinde Darıca’da spor yapana vatandaşlar ise çevreyi kirletenlere çok tepkililer.  Vatandaşlar “Sizler de görüyorsunuz ki denizin ortasına insanların kullandığı çöpler atılmış. Adam  sigarasını içmiş izmaritini atmış. Cipsini yemiş kabuğunu denizin ortasına atmış. Suyun içine pet şişe atanlar bile var. Bunları denizde yüzen balıklar ya da martılar karabataklar yapmıyor ya? Darıca sahiline gelen çevre ve temizlik bilinci olmayan ziyaretçilerden kaynaklanıyor.  
 
VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ
Belediye ekipleri gece gündüz çalışıyor. Karada çöp yok ama özellikle akşamleyin buraya gelenler yiyip içtikten sonra çöplerini atıyor. Önce çöpünü çevreye gelişi güzel atan insan zihniyeti değiştirilmeli, bu tür görüntülerin yaşanmaması için” diye konuştular.