Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Trafik kazalarında rekor ilimizde!

Trafikteki araçlar dikkate alındığında ise kaza yoğunluğu en yüksek olduğu ile Kocaeli oldu.

 Trafik kazalarında rekor ilimizde!
08 Nisan 2014 - 08:49
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinden yayımladığı verilere göre trafik kazaları ülke genelinde geriliyor. Meydana gelen trafik kazaları geçen yıl 2012'ye göre 962 binden 854 bine geriledi.  Trafikteki araç sayıları dikkate alındığında ise kaza yoğunluğu en yüksek il %9,15’lik oranıyla Kocaeli oldu. Kocaeli’yi yüzde 9,14 ile İstanbul, yüzde 6,43 ile Bursa, yüzde 6,22 ile Ankara takip etti.
 
EN ÇOK KAZA PAZARTESİ GÜNLERİ OLUYOR
SBM verilerine göre en çok maddi hasarlı kaza, Pazartesi günleri gerçekleşiyor. Pazartesi gününden sonra en çok kazanın gerçekleştiği gün ise Cuma olarak görüldü. En çok kazanın gerçekleştiği saat dilimi ise 12:00 – 12:59 olarak göze çarpıyor. Yine 14:00 – 14:59 saat aralığı da yoğun kazaların yaşandığı saat dilimi olarak dikkat çekti.
 
PARK EDEMİYORUZ!
Kaza Tespit Tutanağı verilerine göre en çok karşılaşılan kaza senaryosu park halindeki araçlarla yapılmakta. İstatistikler her 100 kazadan 21’inin park halinde gerçekleştiğini göstermekte. Önündeki araca arkadan çarpma ise ’lik bir oran ile en sık karşılaşan ikinci kaza senaryosu. Tali yoldan ana yola çıkan araçların neden olduğu kazalar da %9’luk oran ile en çok yapılan kaza senaryosu olarak dikkat çekiyor.