Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

5 partinin ilçe başkanı gazetemizde bir araya geldi

Darıca'da bulunan siyasi partilerin başkanları, Gazetemizin evsahipliğinde ilçeye dair gelişmelerin, sorunların ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü istişare toplantısında bir araya geldi.

5 partinin ilçe başkanı gazetemizde bir araya geldi
13 Mart 2017 - 08:06
Darıca’da Ak Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi ve BBP Darıca İlçe Başkanları ilk kez gazetemiz aracılığyla buluştu. Gazetemizin düzenlediği kahvaltılı toplantıda biraraya gelen Darıca'nın siyasi parti ilçe başkanları, Darıca'daki bu birlikteliğin herkese örnek olmasını dilediler.  Darıca'daki siyasi partiler, gazetemiz öncülüğünde yine diğer il ve ilçelere örnek olacak bir toplantıya daha imza attı. Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP Darıca ilçe Başkanı Yakup Törk, MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya ve BBP Darıca İlçe Başkanı Şazim Boztaş'ın katıldığı kahvaltılı toplantı son derece samimi bir ortamda gerçekleşti. Darıca Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Polat tarafından karşılanan ilçe başkanları, ortak hedefin Darıca'ya hizmet olduğunu dile getirdiler. 
 
BAŞKANLAR OY TAHMİNİ YAPTI
Öncelikle 16 Nisan'da yapılacak referandum seçimlerini konuşan ilçe başkanları Darıca'da alınacak oyların bir tahminini yaptı.  Ak Parti Darıca İlçe başkanı Muzaffer Bıyık, hedefledikleri rakamın %70 evet olduğunu dile getirirken,  CHP Darıca ilçe Başkanı Yakup Törk ise Darıca'dan %55 hayır oyu çıkacağını ifade etti. MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, Darıca'dan %65-70 oranlarında evet oyu çıkacağını belirtirken, BBP Darıca İlçe Başkanı Şazim Boztaş da %60 evet oyu çıkacağını söyledi. Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya ise Darıca'daki vatandaşların oldukça kararsız olduğunu ifade ederek bir tahminlerinin olmadığını belirtti.
 
BIYIK: HEPİMİZ DARICA AİLESİNİN BİR FERDİYİZ
Daha sonra çeşitli açıklamalarda bulunan ilçe başkanları Darıca'ya dair gelişmelerin, sorunların ve çözüm önerilerini sundular. İlk olarak konuşan Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık yaptığı açıklamada '' Öncelikle bizleri burada buluşturan Darıca'nın markası olan Darıca Gazetesi ailesine teşekkür ediyorum. Biz her zaman söylüyoruz. Partilerimiz farklı da olsa burada hepimiz Darıca ailesinin bir ferdiyiz. Her zaman Darıca'ya birşeyler kazandırmanın derdindeyiz. Bu hep böyle olacak. İlçe başkanları arkadaşlarımızla daima diyalog içerisindeyiz. Önümüzde referandum seçimi var. Bütün siyasi partilerimiz bu seçime odaklandı. Darıca'daki İnsanlarda ilgi alaka var, öğrenmeye çalışıyorlar. Niye evet, niye hayır diyeceğini öğreniyorlar. Geçtiğimiz gün bir program öncesi Nenehatun'a öğle namazımızı kıldık. Çıkışta Caminin önünde insanlar var, broşürlerini almışlar ama gitmemişler. Bizi dinlemek istediler.  Bizde anlattık vatandaşlarımıza neden evet diyeceğimizi. Ben öncelikle MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye ve MHP teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Daima MHP Darıca İlçe Başkanımız Adem Emre Aygün ile istişare halindeyiz. CHP Darıca’nın çalışmalarını da takip ediyorum. Sahada görüyoruz, iyi çalışıyorlar. Aramızda tatlı bir rekabet var'' dedi.
 
TÖRK: BAŞKANLARLA DİYALOGLARIMIZ İYİ
CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk ise yaptığı açıklamada ''İlçe başkanlarımızla olan diyaloglarımız çok iyi. Hepimiz burada yaşıyoruz, buranın daha da gelişmesi için çabalıyoruz. Ben parti rozetimi çıkartıp, öyle geziniyorum. Vatandaşlarımızda görmüş olduğum gözlemlerime göre  Milliyetçi muhafazakar olarak kendini tanımlayan, sağ seçmenin kafası oldukça karışık. CHP’de hiç fire yok. Biz kafası karışık olanlara gidiyoruz. Dediğim gibi rozetimi çıkardım, siyasetin dışında olarak çalışmalar yapıyoruz. İnsanlar gayet bize ilgili. Biz sadece neden hayır diyeceğimizi vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Darıcalı hemşerilerimiz can kulağıyla bizleri dinliyorlar. Doğru bilgiler veriyoruz. Darıca’da gördüğümüz, Hayır oyu bir adım önde. Vatandaş siyasetin dışında karar vermeli. Bu seçimi parti dışına çıkarmak lazım. Önümüzde başarılı bir Ak Parti teşkilat modeli var. Bizimde onlardan örnek aldığımız bazı çalışmalar var. Darıca'da tatlı bir siyasi rekabet var. Bana göre ilçe başkanlarının hedefleri olmalı. Partilerini daha iyi getirmeliler. Bu işin en temeli en büyük sorumluluğu bizim üstümüzde'' şeklinde konuştu.
 
AYGÜN'DEN İLÇE BAŞKANLARINA DAVET
MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, 19 Mart'ta yapılacak MHP Darıca İlçe Başkanlığı kongresine tüm ilçe başkanları davet ettiğini belirterek, ''19 Mart'ta Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde ilçe kongremiz olacak. Tüm ilçe başkanlarımızı bu kongreye davet ediyorum. Bizde 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi sahaya tamamen indik. Önümüzdeki günlerde bütün Kocaeli teşkilatları Darıca’ya gelecek. 200-250 kişi aynı anda sahada olacak. Herkes genel merkezimizin bu kararına uymalı. Partiliyim diyen, Başkanımız Bahçeli’nin aldığı karara saygı duymalı.  Bazı isimler sırf genel başkanımız evet dedi diye hayır diyorlar. Bu çok yanlış. İlçe Başkanları ile sürekli görüşüyoruz. Biz her zaman söylüyoruz, tek derdimiz Darıca'' dedi.
 
ÇETİNKAYA, ''DAHA SIK BULUŞMALIYIZ'' DEDİ
Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya ise yaptığı açıklamada '' Biz Saadet Partisi Darıca Teşkilatları olarak daima Darıca'ya daha fazla hizmet yapılması tarafındayız. İlçe başkanları daima sahada çalışarak, Darıca'daki sorunları iyi takip ediyorlar. Ancak bir konuda çok üzgünüz. AK Parti ve MHP’liler, bu hayır noktasını Biz, CHP ve HDP ile birlikte Kandil’e bağladı. Bu çok yanlış bir durum. Bu söylemler çok ucuz söylemler. Saadet Partisi olarak, biz sistem değişmesin demiyoruz ama getirilen sisteme hayır diyoruz. Biz zamanında CHP ve DSP ile koalisyon yapıp, Kıbrıs Harekatı’nı gerçekleştirmişiz. Fikirlerimiz ayrı olabilir ama amacımız bir. Siyaset yapıyoruz ve fikirlerimiz aynı da olabilir. Bu gayet normal bir durum. Çok kırgınız. Kimse bizim hayırımızı yanlış anlamasın. Kimseden kopya çekmiyoruz. Kriterlermiz bellidir. Darıca'daki sorunları böyle toplantılarda daha sık buluşarak değerlendirebiliriz'' dedi.
 
BOZTAŞ: İYİ Kİ DARICA AİLESİNİN BİR FERDİYİM
BBP Darıca İlçe Başkanı Şazim Boztaş da bu buluşmanın daha sık gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, ''Burada bizleri buluşturan gazete yönetimine çok teşekkür ediyorum. Darıca’nın en büyük sorunu imar, ruhsat ve yapı sorunu. Sosyal alan çok yok, trafik ise gerçekten çok yoğun bu çalışmaları yapıp, sorunları halletmeliyiz. Trafik artık çekilmez bir yerde. Referandumda ise evet oyu diyeceğiz. Genel Merkezi'mizin almış olduğu karara tüm partililermiz saygı göstermeli. İlçe Başkanlarıyla olan diyaloglarımız çok iyi. Burada hepimiz Darıca ailesinin birer ferdiyiz. Bu ailenin bir ferdi olduğum için oldukça mutluyum'' dedi.