Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EMLAKÇILAR ODASI DARICA KOMİSYONU BULUŞTU

Kocaeli Emlakçılar Odasıının genel faaliyetleri ve bundan sonra yapılacak projelerle alakalı bilgi aktarımı yaparak istişare ettiler.

EMLAKÇILAR ODASI DARICA KOMİSYONU BULUŞTU
02 Ocak 2018 - 08:11
KEO Başkan Vekili Fuat Özdağ, Darıca Komisyon Başkanı Sercan Topçu, Ercan Ayana, Aydın Toksöz, İsa Karakaya, Abdullah Yaşar, Kenan Taşören, Cafer Ünsal toplantıya  katıldılar.
Gümrük ve Ticaret bakanlığının açıklamış olduğu Taşınmaz Ticarette Yönetmenlik Taslağı hakkında bilgi vererek, geçmiş dönemde emlak faaliyetlerini sürdürerek, resmi olarak çalışanları değil yeni emlakçılar için taslağın son şeklini alma aşamasında olduğunu, eğitimin ise Mesleki Yeterlilik Belgesi gerektirdiğini, Kocaeli'nin Batı yakasında 6 aylık kursların açılacağını, yeni açılacak firmalarda firma sahibinin en az lise mezunu olması şartının aranarak, Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu, en az 30 metrekare büyüklüğünde bir ofis açmasısının zorunlu olduğunu detayları ile anlatan Başkan Vekili Fuat Özdağ, odanın web sayfası ile alakalı müjde verdi.
Özdağ; "www.keo.com.tr adresinden oda üyelerimiz faaliyet belgesi alabilecekler. İlan portallarını girebilerek satış işlemi gerçekleştirebilecekler. Uzun zamandan beri hazırlattığımız web portalımız çok yakında üyelerimizin hizmetine girecektir" dedi.
Komisyon üyelerinin sorularına cevaplayarak, çıkacak kanun hakkında da görüşlerini aktaran Özdağ, eğitimlere bir an önce başlanacağının da müjdesini verdi.