Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

1 Mayıs Gebze'de kutlanacak

1 Mayıs İşçi Bayramı bir yıl aradan sonra Gebze’de yine kutlanacak. Gebze Sendikalar Birliği’nin Eskihisar Köyü’ndeki toplantısında konfederasyonların farklı adresleri tarif etmesine karşın ağırlıklı olarak Gebze’de kutlama yapılması kararı çıktı.

1 Mayıs Gebze'de kutlanacak
13 Nisan 2015 - 11:53

1 Mayıs İşçi Bayramı bir yıl aradan sonra Gebze’de yine kutlanacak. Gebze Sendikalar Birliği’nin Eskihisar Köyü’ndeki Kebap Diyarı’nda gerçekleşen toplantısında konfederasyonların farklı yerlerde 1 Mayıs kutlaması çağrısına nazaran çok ağırlıklı olarak Gebze’de kutlama yapılması kararı çıktı. Daha önceki yıllarda konuyu önce kendi arasında görüşüp ardından basına duyuran Gebze Sendikalar Birliği bu yıl alışılmış uygulamanın dışına çıktı. Gebze Sendikalar Birliği’ni oluşturan sendikaların şube ve temsilciliklerinin başkan ve yöneticileri konuyu direk basının önünde konuştu. Kahvaltılı toplantıda finansörlüğü ise Türkiye Haber-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Şubesi üstlendi.

ÇOĞUNLUK NET TAVIR ALDI

 Toplantıda Petrol-İş, Tez Koop-İş, Tümtis, Lastik-İş, Tek Gıda – İş, Eğitim-İş, Tes-İş, Kristal-İş, Çelik-İş, Haber-İş ve Türk Metal Sendikaları’nın başkan ve yöneticileri 1 Mayıs’ın Gebze’de kutlanması ve katılım sağlayacakları konusunda net beyanda bulundu. Eğitim-Sen, hafta başında gerçekleşecek temsilciler meclisi toplantısının ardından nihai kararını Gebze Sendikalar Birliği’ne bildirecek. Birleşik Metal-İş hem Gebze’de 1 Mayıs’ı savunurken Taksim’in de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Emekli-Sen de DİSK’in Taksim kararına atıfta bulunup Taksim dönüşü Gebze’de kutlama yapılması gerektiğini savundu.

1989’DAN BUGÜNE VAR

Gebze Sendikalar Birliği sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz toplantının açılışında yaptığı konuşmada 1989 yılında kurulan Gebze Sendikalar Birliği’nin 26 yıldır yolunda yürüdüğünü, dönem dönem yaşanan aksaklıklara karşın günümüz itibariyle farklı konfederasyonlardan 18 sendikanın şube ve temsilciliklerinin farklılarından arınarak, ortak noktalarda birleştiği önemli bir yapı olduğunu söyledi.

KONFEDERASYONLARA MESAJ

 Gebze Sendikalar Birliği’nin özünü ifade eden birlik ve dayanışmanın ayırım fark etmeksizin konfederasyonlar bünyesinde sağlanamadığını, geçen yıl bu sebepten ötürü Gebze’de 1 Mayıs kutlaması yapılamadığını ancak konfederasyonlara Gebze’nin bağımsız bırakılması için çağrıda bulunduklarını hatırlatan Başkan Akyüz, “İki yıl önce Gebze’de 1 Mayıs’ı kitlesel katılımla çok güzel bir şekilde kutlamıştık. Bu yıl da tekrarlanmasını istiyoruz” dedi. 

KOMİTE KURULACAK

Akyüz toplantının açış konuşmasını GSB sözcüsü kimliğinden ziyade Petrol-İş Gebze Şube Başkanı kimliğini ön planda tutarak yaparken konuşmasının ardından toplantıya katılan sendikaların şube ve temsilcilik başkan ve yöneticilerine söz verdi. Toplantıda ağırlıklı karar olarak 1 Mayıs’ın Gebze’de kutlanması kararının çıkmasının ardından yeniden söz alan Süleyman Akyüz, 17 sendika şube ve temsilciliğini temsilen 14 başkan ve yöneticinin katıldığı toplantıda çok ağırlıklı olarak Gebze’de 1 Mayıs kutlaması yapılması yönünde karar alınmasından memnuniyet duyduklarını belirtip çok süratli bir şekilde komite kurulacağını, resmi başvurular ile birlikte mitingin saat ve güzergahına ilişkin olarak gerekli kararların bir an önce alınacağını söyledi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.