Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Denetim Komisyonu'nda 2 kez seçim yapıldı!

Darıca Belediyesi'nin 2018 yılında görev yapacak olan Denetim Komisyonu da belirlendi.

Denetim Komisyonu'nda 2 kez seçim yapıldı!
04 Ocak 2018 - 17:08
Denetim komisyonunda 2 kez seçim yapıldı. Meclise yapılan ilk oylamaya göre, Ak Parti'den Ferhat Yılmaz, Hülya Kodek, Atilla Karademir, Mustafa Öztürk, CHP'den ise Yavuz Dursun seçildi.  CHP grubunun Şinasi Serdar'ı aday göstermesine rağmen, yapılan oylamada Yavuz Dursun'un oyunun daha çok çıkması herkesi şaşırttı. Daha sonra Yavuz Dursun bu görevi sağlık durumundan dolayı yapamayacağını belirtti ve istifa etti. Daha sonra Darıca Belediyesi Denetim Komisyonu yeniden seçim yapıldı. Yeniden yapılan seçimde Ak Parti'den Ferhat Yılmaz, Hülya Kodek, Atilla Karademir, Mustafa Öztürk seçildi. MHP'li Celil Akbulut oyların çoğunluğunu almasına rağmen, CHP'nin mecliste MHP grubundan fazla olması sebebiyle CHP'li Şinasi Serdar denetim komisyoonluğuna seçildi. 
 
KARABACAK, HÜNKAR ÇAYIRI HAKKINDA KONUŞTU
Darıca Belediyesi Ocak ayı meclisinde Hünkar Çayırı da gündeme geldi. CHP grubu sözcüsü İbrahim Karslı, ''Darıca olarak tavrımızı belirlememiz lazım. Bu kenti temsil eden Belediye Başkanımız olduğu için sizlerden de bunu duymak isteriz. Darıca Belediyesi olarak, Hünkar Çayırı'nın satışına engel olalmım'' dedi. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise yaptığı açıklamada ''Bütün, ülkemizin neresi olursa olusn tarihi değerleri olan yerlerin korunması lazım. Hünkar Çayır'nın Sultan Fatih'in bize emanetidir. Bu mekanın sınırları neresidir bunu bilmem. Bizim alanımız olmadığı için bilmiyorum. Hünkar Çayırı'ın bulunduğu yerin satıldığı değil, çevresindeki arsanın verildiğini duydum. Hünkar Çayırı, namazgahın olduğu yer eğer verilmişse, ben buna karşıyım. Hepimizin karşı da duracağını düşünüyorum'' dedi.
 
DARICA'DA KİTAP FUARI YAPILACAK
CHP grubunun verdiği önergede Darıca'da bir kitap fuarı düzenlenmesini istedi. Başkan Karabacak ise , bu sene Ramazan ayında Darıca Sahili'ndeki standlarda Darıca Kitap Fuarı düzenleneceğini müjdeledi. Karabacak açıklamasında ''Böyle bir önerge ortak akıldır. CHP grubuna teşekkür ediyorum'' dedi.