Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Müze gibi garaj!

12 yaşında babasına ait 1965 model Chevrolet ile tanıştığı klasik otomobiller kendisi için bir tutku haline gelen Kaya Ersözlü, Gebze’de oluşturduğu garajında yer alan 120 klasik otomobile gözü gibi bakıyor.

Müze gibi garaj!
15 Eylül 2017 - 11:23
Ersözlü, 12 yaşında babasına ait 1965 model Chevrolet marka aracın koltuğuna oturduğunda başlayan klasik otomobil tutkusunu, 46 yıl sonra Gebze’de kendisine ait garajda Türkiye'nin her yerinden sahiplerinin kendisine emanet ettiği 120 klasik otomobili ağırlayarak devam ettiriyor. Ersözlü'nün 21 yaşındayken babasının kendisine aldığı 1973 model Dodge Challender'a sahip olduğunda devam ettirdiği klasik otomobil merakı, 2 yıl sonra ilk alım satımını yaptığı 1974 model Camaro ile meslek haline geldi.
Ersözlü, Gebze Balçık Mahallesi Hamidiye Sokak'ta bulunan garajında yurt içi, yurt dışından temin ettiği ve birçok klasik otomobil meraklısının, gözünü kırpmadan kendisine emanet ettiği araçların bakımını, tamirini ve satışını yaparak klasik otomobil tutkusunu diri tutuyor. Ersözlü, garajındaki klasik araçların belirli bir fiyatı olmadığını, en paha biçilemez araçlarının ise 1955 Jaguar, 1958 Mercedes 190 SL ve Mercedes Adenauer olduğunu belirtti. Kaya Ersözlü, bu araçların 400-500 bin dolara bile satılamayacak araçlar olduğunun ifade etti.
Hurda olarak aldığı klasik araçları garajında emanet ettiği ustasının maharetli ellerinde yeniden ilk haliymişçesine yenileyerek koleksiyonunda sergileyen Kaya Ersözlü, klasik otomobillerin bakımı konusunda yapılan yanlışlar noktasında araç sahiplerini uyardı. Klasik otomobillerin bakımının bir bebek gibi özenle yapılması gerekiğini ifade eden Ersözlü, yanlış atılan bir vidanın bile aracın değerini yarı yarıya düşürdüğünün altını çizdi.
Kendisine ait garajda 120 klasik otomobili ağırlayan Ersözlü, araçların tamamının kendisine ait olmadığını, birçoğunun 1-2 kişiye, yaklaşık 10-15'inin de çeşitli kişilere ait olduğunu ve garajında 1 usta, 4 personel ile bu araçların bakım ve satım işlemlerinin gerçekleştirdiğini anlattı. Ersözlü, 30'lu ve 40'lı yıllara ait birçok klasiğin yer aldığı garajdaki araçların bazılarının, şimdilerde moda haline gelen 80'li ve 90'lı dizilerin birçoğunda da kullanıldığını ve talep gelmesi halinde de setlere araç temin etmeye devam ettiklerini dile getirdi.