Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çayırova'daki yangın için Aras'tan sert tepki

Çayırova’ da bir fabrikada üretim yapıldığı esnada meydana gelen kaza sonucunda, dört işçinin hayatını kaybetmesi olayına Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Aras dan sert tepki geldi.

Çayırova'daki yangın için Aras'tan sert tepki
07 Haziran 2019 - 13:54

Konuya ilişkin partisinin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Aras şunları kaydetti; “Çayırova ilçemizde bulunan bir fabrikada çıkan yangın sonucunda, dört işçi kardeşimizin şehit olduklarını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Bu mübarek günde şehit olan kardeşlerimize ALLAH dan rahmet, kederli ailelerine sabrı cemil niyaz ederim. Olayın her yönü ile takipçisi olacağımızı ilan ediyorum.”

 

Öte yandan olayla basına açıklamalarda bulunan Mehmet Aras,  ” konunun her yönü ile araştırılması için,  partisinin Çayırova İlçe Başkanı Aykan Dönmez başkanlığında bir heyet oluşturulduğunu, heyetin içinde iş güvenliği uzmanları, iş hukuku uzmanları ve sendikacıların bulunduğunu, bu heyetin olay yerinde incelemelerde bulunup, o anda ulusal basına ön bilgi mahiyetinde demeç verdiğini ve konu hakkında detaylı araştırma çalışmalarının devam ettiğini” söyledi.

 Aras; “ilk aldığımız bilgilere göre, işletmede kaçak yollarla yurda giren insanların çalıştırıldığı ve ölen kişilerin bu insanlar olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Bu kişilerin sosyal güvencelerinin olmadığını duyduk. Bu konu çok önemlidir. Bu ülkede kaçak işçi çalıştırmak suçtur. İnsanların hayatları bu kadar ucuz olmamalı. Çalışma bakanlığının bu duruma sessiz kalması da çok üzücü bir durumdur. Bu kardeşlerimiz mübarek ramazan bayramı günü işi başında ölmüşlerdir. İnanıyoruz ki hakk katından kendileri şehittirler.” Diyerek sözlerine devam etti.

 

Çayırova da çalışmasını yürüten Aykan Dönmez başkanlığındaki heyetin, bugün saat 19:00’ da yeniden refah partisi çayırova ilçe binasında basın toplantısı yaparak olay hakkındaki raporunu kamuoyu ile paylaşacağı öğrenildi.