Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Muhasebeciler günü, Darıca İMKB'de kutlandı

1 Mart Dünya Muhasebeciler Günü, Darıca’da yapılan etkinliklerle kutlandı. İMKB Darıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’unda düzenlenen programa Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve çok sayıda davetli katıldı.

Muhasebeciler günü, Darıca İMKB'de kutlandı
02 Mart 2018 - 08:26
Geleneksel olarak her sene kutlanan programda ilk konuşmayı İMKB Darıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ekrem Becerikli yaptı. Becerikli yaptığı konuşmada ‘’Okulumuzda 4 farklı program var. Bu programlardan biri de Muhasebecilik. Bizim okulumuzda geçmişte çok sayıda muhasebeci ve mali müşavir yetişti. Okulumuzu unutmayan ve bu okulun birer değerleri olan tüm muhasebecilere teşekkür ediyorum’’ dedi. 
 
EN İYİ OKULLARDAN BİRİ
Gebze Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Temsilcisi Ahmet Eser, ‘’Ülke ekonomsine değer katan bir meslek grubuyuz. Bizde Meslek grupları olarak bukadar teknoloji odaklı olacağını düşünememiştik. Ancak şuan ki imkanlar o kadar yüksek ki bu mesleği kolaylaştırmak insanın kendisinde kalıyor. Şuan sizin gözlerinizdeki o ışığı görmek bile o kadar güzel ki. Temelde bu eğitimleri burada çok güzel şekilde alıyorsunuz. Bu okul bu eğitimi veren en iyi okullardan biri’’ dedi.
 
OĞUZ TEŞEKKÜR ETTİ
Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ise yaptığı konuşmada ‘’Son zamanlarda sektörlerdeki hızlı değişimlere ayak uydurabilmek, sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi donanımını gerçekleştirebilmek için biz dizi önlemler aldı. Sektöre elemanların yetiştirilmesi için sektörle olan işbirliğini ön plana çıkardı. Bir çok sektörle çok sayıda protokoller imzalandı. Darıca’daki 4 mesleki lisemiz, bir çok protokole imza attı. Bugün buraya gelen tüm muhasebeci ve mali müşavirlerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.
 
AKTAŞ ÖĞÜT VERDİ
Okulun eski mezunlarından olan ve Darıca’da yaşayan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Gökhan Aktaş ise öğrencilere meslek ile alakalı bilgilendirmeler yaptı. Aktaş yaptığı konuşmada ‘’Bende sizler gibi bu okulun koridorlarında, bu sınıflarda okudum. Burada sizi en iyi anlayan insanlardan biri benim. Ben Ticaret Lisesi mezunuyum ve iyi ki de bu lisede okudum. Bazı şeyler hayal gibi gelebilir ama herşeyden sizden ibaret. 110 bini aşkın meslek grubuyuz. Kocaeli’de ise 2 bine yakın meslektaşımız var. Bugün dönüp arkama baktığımda maddi ve manevi herşeyi bu meslek sayesinde yaptım. Hayallerinizin peşinden koşmayı sakın ihmal etmeyin’’ dedi.
 
KESİCİ; İYİ Kİ BU MESLEĞİ SEÇTİM
Nazer Otomotiv Muhasebe ve İnsan Kaynakları Müdürü Meral Kesici bu okulda büyük anılarının geçtiğini belirterek, ‘’Hepimiz bu sıralardan geçerek bir yerlere geldik. Muhasebecilik mesleği, gönül vererek, emek vererek yapılması gereken bir meslektir. İyi ki bu mesleği seçmişim. Siz öğrencilere olan tavsiyem daima ufkunuz açık olsun. Muhasebecilik zor bir meslek ama kutsal bir meslektir’’ diyerek görüşlerini dile getirdi. Programdan sonra katılımcılara plaket, çekilişle de öğrencilere hediye verildi.