Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

5 Milyar TL. Kasada kaldı

“Gebze-Darıca Metrosu projesinin bundan sonraki yapım işlerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilmesiyle birlikte Büyükşehir’in proje için ayırdığı 5 Milyar TL kasada kaldı.”

5 Milyar TL. Kasada kaldı
12 Ağustos 2019 - 00:20

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ihaleleri gerçekleştirilerek Gebze Kent Meydanı’ndan yapımı başlatılan Gebze-Darıca Metrosu inşaatının dönem dönem inşaat çalışmaları durduğu iddia edilmiş, fakat yetkililer inşaat çalışmalarının devam ettiğini açıklamıştı. 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın projeye verdiği önemi her fırsatta dile getirerek, Gebze ziyaretlerinde çalışmaları yakından incelemişti.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN BÜYÜK BİR YÜKTÜ!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapmaya çalıştığı ve 5 milyar TL gibi büyük bir maliyeti bulunan Gebze-Darıca Metro projesi, bütçe için büyük bir yük oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıllık yatırım bütçesinin tek bir projeye ayrılması yöneticilere zor anlar yaşatırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın göreve geldiği günden bu yana üzerinde çalıştığı formülü devreye koydu.

5 MİLYAR TL CEPTE KALDI

Ankara ziyaretlerinde konuyla ilgili temaslarda bulunan Büyükakın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek durumu paylaştı. Erdoğan’ın desteğini alan Büyükakın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile de görüşerek projenin bundan sonra bakanlık tarafından yürütülmesinin uygun olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla metro treni projesinin yapım işi bakanlığa devredilirken, proje için Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından ayrılan 5 milyar TL cepte kaldı. Müjdenin açıklanmasıyla birlikte yöneticiler rahat bir nefes alırken, Büyükakın’ın 5 yıl boyunca yapmayı planladığı yatırımlarla ilgili de önü açılmış oldu.