Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kaymakam Karaman, öğrencilerle buluştu

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, ŞAHİN BEY isimli kitabının tanıtım sohbetleri çerçevesinde Darıca Anadolu Lisesi’nde sürdürdü.Kitabının ilk tanıtım toplantısını önceki gün Gökşen Mustafa Yücel Anadolu Lisesi’nde yapan Kaymakam Ömer Karaman dün de Darıca Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapmıştı.

Kaymakam Karaman, öğrencilerle buluştu
02 Haziran 2016 - 09:35
Kaymakam Karaman’ın son durağı Darıca Anadolu Lisesi oldu. Kaymakam Karaman’a Darıca Belediye Meclis Üyesi ve Okul Aile Birliği Başkanı Köksal Akçay eşlik etti.
 Gaziantep, Şahinbey’de yapmış oldukları Kaymakamlık görevi sırasında yaşadıkları anılarından oluşan ve vatansever biri olarak bilinen tarihi kahraman Şahinbey’in anılarını kitaplaştırdığı Şahinbey - Şanlı Savunma isimli romanı üzerine lise öğrencileri ile sohbet eden Kaymakam Karaman, öğrencilere adeta bir ders verdi. Devlet yönetimi, mahalli yönetimler, ilçe ve il yönetim idare şekilleri üzerine bilgilendirme yapan Kaymakam Karaman, “İlçesinin Kaymakamını, ilinin valisini tanımayan bir öğrenci üniversiteyi kazansa ne olur kazanmasa ne olur? Ülkenin idari şeklini bilmeden okul okuyup mezun olup bu idareye nasıl dahil olacak?” dedi.
 
ÇELİK PLAKET VERDİ
 Şahinbey” isimli romanının tanıtım sohbetlerinde bu romanın yazılış amacından ve misyonundan söz eden Kaymakam Ömer Karaman bu kitabın gelecek nesillere ışık tutması için yazıldığını bunu kendisinin bir borç olarak bildiğini ve Şanlı Müdafaa günlerini anlatan bu belgesel niteliğindeki romanın tarihimizde hiç bilinmeyen olayları su yüzüne çıkardığını, tarihimizde var olan isimsiz Kahramanlara bir borç bilinerek vazife aşkıyla yazıldığını sözlerine ekledi.Darıca Anadolu Lisesi aynı zamanda Kaymakam Karaman’ın eğitim fakültesinden okul arkadaşı olduğu öğrenilen Yakup Çelik Kaymakam Karaman’a bir plaket takdiminde bulundu.