Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da Cirit Şöleni'ne büyük ilgi

Darıca Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Geleneksel Cirit Şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Darıca'da Cirit Şöleni'ne büyük ilgi
06 Haziran 2016 - 14:42

 

Piri Reis Mahallesi'nde düzenlenen müsabakalarda Çayırova Anadolu, Manisa Selendi Zafer, Uşak Susuz Ören ile Uşak Akse Atlı Spor kulüpleri mücadele ederken, cirit müsabakalarına halkın ilgisi yoğun oldu.

Sporcuların at üzerindeki birbirinden güzel hareketlerini keyifle izleyen seyirciler , sporcuların aldıkları her puana alkışlarla destek verirken , büyük çekişmeye sahne olan müsabakalar sonucunda Çayırova Atlı Spor Kulübü birinci, Uşak Akse Atlı Spor Kulübü ikinci, Manisa Selendi Zafer Atlı Spor Kulübü ve Uşak Susuz Ören Atlı Spor Kulübü de üçüncü oldu.Müsabakaların sonunda takımlara protokol üyeleri tarafından kupaları verilirken, folklör ekiplerinin gösterileri beğeniyle takip edildi.

 

GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ

Kupa töreninde bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, amaçlarının Ata sporumuz olan cirit sporunu yaşatarak gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade ederken, ”gelenek ve göreneklerimizi yaşatma adına düzenlediğimiz şölenimize hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.Ata sporumuz olan cirit oyununu Piri Reis Mahallemizde bu güzel ortamda siz kıymetli hemşerilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz bu etkinlikler halkımız arasındaki birlik ve beraberliğin de artmasına vesile oluyor.Darıca Belediyesi olarak düzenlediğimiz  sosyal ve kültürel etkinlikler sayesinde hem insanımıza hoşça vakit geçirmeyi hem de insanımız arasındaki birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmeyi hedefliyoruz. Şölenimize teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.