Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Özel Deva Akşam Lisesi Darıca'da hizmete girdi

Kocaeli Bölgesi’nde bu güne kadar olmayan ve önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan Özel Darıca Deva Akşam Lisesi , Emek Mahallesi, Şermin Sk.. No:13 Bayramoğlu adresinde hizmete girdi.

Özel Deva Akşam Lisesi Darıca'da hizmete girdi
10 Ağustos 2017 - 12:47
Hacettepe, Marmara Üniversitesi gibi ülkenin önemli üniversitelerinden mezun olmuş 20 kişiden oluşan tamamen profesyonel eğitimcileri kadrosunda barındıran Özel Darıca Deva Akşam Lisesi yöneticileri. basınla kahvaltıda bir araya gelerek okul hakkında bilgilendirmede bulundular.
Toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Özel Darıca Deva Akşam Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ergön, Ortaklardan Yavuz Selim Uzun ve Okul Müdürü Ayfer Kara, burada yaptıkları açıklamalarda, Kocaeli Bölgesi’nde özellikle sanayi kuruluşlarının ağırlıkta olması ve Pendik’den Sakarya’ya kadar bir Akşam Lisesinin bulunmayışının bir eksiklik olduğunu düşünerek yola çıktıklarını belirttiler.
Toplantının ardından Darıca Emek Mahallesi’nde kurulu olan Özel Darıca Deva Akşam Lisesi Hizmet Binası’nı basına tanıtan Okul Müdürü ve yöneticilerden Ayfer Kara, burada yaptığı açıklamada, ‘’Deva Eğitim Kurumları olarak Gebze’de Deva Sağlık Koleji ile birlikte Deva Anadolu Lisesi’nin yanısıra Akşam Lisesi’nin bu gölgede bulunmayışı ve bunun potansiyel bir açık olduğunu hissederek böyle bir eğitim kuruluşunun da temellerini attık. Okulumuz 450 kişiilk kontenjana sahip olmakla birlikte şu anda 100’e yakın öğrencinin kayıtlarını yapmış durumdayız. Sınıflarımız 15, 18 ve 12 kişiliktir kadromuzda ise 20 eğitimci görev yapmaktadır.’’ dedi
Eğitim talep eden herkese okullarının kapısının açık olduğunu da sözlerine ekleyen Ayfer Kara, ‘’Gündüz çalış, akşam oku’’ sloganıyla çıktıkları bu yolda, yarım kalan, eğitimini tamamlama fırsatı bulamayan, yaşı ne olursa olsun herkesin kayıt yaptırabileceğini ifade ederek, ‘Akşam Lisesi’ne kayıt olabileceklerin yarım kalan eğitimlerini tamamlama fırsatını yakalayacaklarını söyledi.
Okul Müdürü Ayfer Kara, İlköğretim veya ortaokul mezunları, lise eğitimine başlayamamış veya yarıda bırakmış olanlar ile orta öğretimde okuma hakkını bitirenlerin, lisede üst üste 2 yıl sınıfta kalanların, Açık Öğretim Lisesi’nde kayıtlı olanların veya tastikname ile ayrılanların okullarına gelip kayıt yatırabileceğini ifade etti.
Öğrencilerin mezun olmaları halinde üniversite yolunun açılacağını da söyleyen Ayfer Kara, kayıt yaptırmak isteyen veya okul hakkında bilgi almak isteyenlerin 0 262 653 33 88 veya 653 33 89 nolu telefondan kendilerine ulaşabileceklerini belirtti.