Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de kadınlara sağlık eğitimi verilecek!

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğü ve başkanlığında, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı da konuşan Hülya Aksoy, Projenin Amacı; kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve farkındalık yaratmaktır.” dedi.

Kocaeli'de kadınlara sağlık eğitimi verilecek!
24 Ekim 2017 - 09:32
Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Edok Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran ve eşi, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt ve eşi, Kocaeli Üniversitesi Rektörünün eşi, Vali Yardımcıları Dursun Balaban ve eşi, Beyazıt Tanç, Ekrem Erdoğan, Ahmet Büyükçelik, İlçe Kaymakamları ile eşleri, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve eşi, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, İlçe belediye Başkan ve eşleri, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Hasan Aslan, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş ile ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşma yapan Vali Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, ‘’Amacımız kadınlarımızın kendi sağlığı konusunda bilinçlendirmek. Tek bir kadına bile dokunabiliyorsak ne mutlu bize. Umarım Kocaeli’de de amaçladığımız hedefe ulaşabiliriz. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.
 
KADINA YÖNELİK ŞİDDET DE PROJEMİZDE
Ardından kürsüye çıkan Vali Hüseyin Aksoy ise, ‘’Buradaki temel amacımız kadınlarımızın kendilerinin karşılaşacağı konularda bilinçlendirmek ve daha duyarlı hale getirmek. Kadınlarımızda en önemli tür meme kanseri, erkeklerde ise akciğer kanseri. Meme kanserinde de kendi kendini muayene edebilme erken teşhis için çok önem taşıyor. Projemizi süreç içerisinde geliştirdik. Kadına yönelik şiddet konusunda da bu projemizle aktarıyoruz’’ dedi. Devamında Aksoy, ‘’Toplumsal olarak ülke olarak kalkınmak önemli. Gelir ve refah seviyesi artmakta. Proje daha önce görev yaptığımız yerlerde lok olumlu sonuçlar aldığımız bir proje. Belediye başkanlarımız ve eşlerinin de dahil olmasıyla hedefimize ulaşmak istiyoruz. Bu çalışmayı Kocaeli olarak da hayata geçirmek için başlattık. Hedefimiz 3 yıl. Belki 1 buçuk 2 yılda da tamamlayabiliriz. Ben bu toplantımıza, davetimize icap eden bütün katılımcılara çok teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu. Toplantı, kadın misafirlere Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. İnci SOBİ tarafından yapılan eğitim sunumu ve video gösterimi ile sona erdi.
 
1 MİLYON KADINA ULAŞILDI
Proje kapsamında ilimizdeki 15-69 yaş arası toplam 652 bin 982 kadına meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum ve anne sütü, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivitenin önemi, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim verilerek farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Daha önce Muğla, Mersin, Samsun ve Diyarbakır’da başarı ile uygulanmış ve yaklaşık 1 milyonun üzerinde kadına ulaşılmış olan Kadın Sağlığı Eğitim Projesi ilimizde de başladı.