Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Hesabındaki 141 bin TL'yi boşalttılar

Darıca'da esnaflık yapan 54 yaşındaki Ali Rıza Şen, satışını yaptığı evinden elde ettiği 141 Bin TL.’yi bir bankaya yatırdı. Araba almak için 3 gün sonra aynı bankaya gidip parasını çekmek isteyen Ali Rıza Şen, hesabında sadece Doksan Sekiz Kuruş kaldığını öğrendiğinde şok oldu.

Hesabındaki 141 bin TL'yi boşalttılar
08 Mart 2018 - 14:14

Darıcalı esnaf Ali Rıza Şen, bir kaç gün önce bir daire sattığını ve bu satıştan aldığı 141 Bin TL.’nin  bir kısmı ile araba almayı düşündüğünü belirterek, parayı ilçe merkezinde bulunan bir bankaya yatırdığını söyledi. Bir kaç gün sonra istediği arabayı satın almak için bankaya giderek parasını çekmek istediğini söyleyen Ali Rıza Şen,  hesaplarını kontrol eden görevlinin kendisine verdiği yanıtla adeta yıkıldı. Hesabının başkaları tarafından boşaltıldığını ve sadece Doksan Sekiz kuruş kaldığının söylenmesi üzerine şok geçirdiğini ifade eden Ali Rıza Şen, ‘’ Görevliye, nasıl olur ? Ben hesabımdan para çekmedim dedim. Bana, siber saldırının olduğunu ve buna benzer dolandırıcılık olayının oldukça fazla olduğunu, Gebze ve civar ilçelerin bulunduğu bölgede 1 haftada 2 Milyon TL’lik vurgun yapıldığını söylüyorlar. Ben de bunların kendi sorunları olduğunu belirterek paramı vermelerini istedim. Paramı vermedikleri gibi, ‘ 3-5 gün araştırma yapacağız, bunu yapanları bulacağız,nasıl olduğuna bakacağız’’ da demiyorlar. Hem param gitti, hem karşımda muhatap bulamıyorum, mağdur oldum’’ dedi

Ali Rıza Şen konuyla ilgili savcılığa ve emniyet yetkililerine de başvuruda bulunduğunu ancak aradan geçen 3-4 güne rağmen hiç bir sonuca ulaşamadığını söyleyerek, parasının adeta buhar olup uçtuğunu ifade etti.

Aynı vakaların yaşanmaması için devletin veya banka yetkililerinin  önlem alması gerektiğini söyleyen Ali Rıza Şen, banka hesabından başkaları tarafından çekilen 141 Bin TL’yi bir daha ömür boyu biriktiremeyeceğini belirterek, ‘’ Bu para bankanın kendi cebinden çıkmadığı için umursamıyorlar. Madem ki, internet bankacılığını başlattılar bunun da güvenliğinin kendileri tarafından alınması lazım’’ şeklinde konuştu.