Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Milletvekili Akar'dan Kadınlar Günü mesajı

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, kadınların eşitlik ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri mücadele günü olduğunu söyledi.

Milletvekili Akar'dan Kadınlar Günü mesajı
07 Mart 2020 - 11:09

Haydar Akar, kadınların siyasal, ekonomik ve sosyal hakları için yüzyılı aşkın bir süredir mücadele verdiğini hatırlatarak, ‘’ Bütün insanlık olarak duygu dünyamız ve iç alemimize bir göz atacak olursak, kadınlarımızın fiziksel olarak narin yaradılışlarının altında aslında engin bir dayanıklılık, üretkenlik ve derinlik barındırdıklarını görmek hiçte zor olmayacaktır. Bu özelliklerinden dolayı insanlığın kalbide, duygusu da, estetiği de kadınlarımız değil midir?  Belki de hayatın gerçek anlamını ıskaladığımız zamanlarda,  hayatın temelinin sevgiden ibaret olduğunu bizlere hatırlatan analarımız, kızlarımız, eşlerimiz yani bütün kadınlarımız değil midir?

Asya ve Avrupa arasında köprü kuran Türkiye’de ise kadın olmak hala çok zor. Her gün kadınların katledildiği cinsel saldırıya ve şiddete uğradığı, aşağılandığı eşit işe eşit ücret alamadığı, yok sayılmaya çalışıldığı topraklar burası. Son yıllarda kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin artığını üzülerek görmekteyiz. Ülkemizde de son 17 yılda AKP iktidarı ile kadınlarımız evlerine hapsedilme ve çalışma hayatından uzaklaştırılma politikaları ile karşılaşmaktadır. Şöyle ki 27 AB ülkesinde kadınların istihdama katılım oranı %60 iken bu oran ülkemizde %27’lerde kalmaktadır. Bu oranlara paralel olarak da Dünya da yayımlanan Cinsiyet Ayrımı raporlarında 135 ülke içerisinde Türkiye 125’inci sırada gelmektedir. Yine Kadına şiddet son 17 yılda yüzde 1400 artmıştır. 

Türkiye'nin yarınlarına ışık tutacak kadınlarımıza, korkmadan yaşayabilecekleri, huzurlu ve güvenli daha medeni, demokratik, aydınlık bir Türkiye her şeyimizi borçlu olduğumuz kadınlarımız için görevimizdir. Unutulmamalıdır ki kadınlar ne kadar özgürse Türkiye de o kadar özgürdür.

 Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.