Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Topaca: "KOGSAB'ı önemsiyorum"

Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği (KOGSAB) Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gebze üniversitesi, Eskiçarşı Kervansaray, eğitim kurumları ile ilgili müjdeler verdi. Topaca, KOGSAB’ı, basın için çok değerli bir adım olarak nitelendirip bu tür çalışmaları desteklediğini söyledi.

Vali Topaca: "KOGSAB'ı önemsiyorum"
30 Mayıs 2013 - 08:22
 Gebze, Gebze Haber, Yenigün, Avaz, Çağdaşkent, Darıca, Nefes, Dilovası, Dilovası Son Nokta, Bizim Gebze, Batı Yakası ve Beylikbağı gazeteleri tarafından  hazırlanan ve takip edilen  bölge sorunlarını içeren  bir dosya da sunuldu. Topaca, dosyayı  inceleyeceğini, Gebze’de önümüzdeki günlerde yapacağı basın  buluşmasında bu konudaki  görüşlerini gazetecilerle paylaşacağını söyledi. 
Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği (KOGSAB) Yönetim Kurulu üyeleri, , Kocaeli Valisi Ercan Topaca’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüş alışverişinde bulundu. Valilik makamında yapılan görüşmeye, KOGSAB başkanı Kenan Höbek, Yönetim Kurulu  üyeleri Adnan Üner, Türker  Demirci, Ahmet Duvarbaşı ve Ekrem Meral katıldı.
Birliğin kuruluş, ilke, işleyiş ve çalışmaları hakkında Topaca’ya bilgi veren KOGSAB Başkanı Kenan Höbek, “ Birlikteliğimiz, koşulsuz, gönüllü, eşit ve güven temelinde kuruldu. Birliğimizin üç önemli amacı var. Birincisi, yerel basının ekonomik zorluklarını dikkate alarak, ekonomik dayanışma ve güç birliğini sağlamak. İkincisi, gazeteciğin yıpranmış değerlerini  yada en azından halkın gözünde yıpranmış etik kurallarımızı canlandırmak, halka güven vermek. Üçüncüsü, bölgemizin sorunlarının tesbiti ve çözümü konusunda çaba göstermek. Dördüncüsü de gazete çalışanlarının giderek daha iyi ekonomik ve sosyal koşullarda çalışmalarını  sağlamaktır. Birliğimiz, herkese açık olmakla birlikte, kimseyi savunmak, ya da kimseye karşı olmak için kurulmamıştır. Tek derdimiz kaliteli ve nitelikli bir basın” şeklinde konuştu.
 
HİÇ BİR EMEK VE MALİYET OLMADAN GAZETECİLİK YAPILIYOR
Höbek, yerel basının sıkıntılarını dile getirirken, yerel basının  yayın maliyetlerinin  yüksek olduğunu, büyük para ve emek harcadıklarını, ancak ne personel istihdamı, ne muhabir, ne matbaa, ne sigorta, ne de doğru dürüst vergi derdi  olmayanların, gazetecilik adı altında bu emeklerine zarar verdiklerini dile getirerek, merdiven altı gazetecilik ve habercilikten yakındı. Höbek, “arada sırada gazete çıkararak yada bir maliyeti olmayan siteler kurarak gazetecilik yapmak doğru değil. Bu, parasını ve emeğini ortaya koyanlara haksızlıktır. Muhabiriniz yoksa, kimin haberini kullanıyorsun?”dedi.
 
 TOPACA’DAN BİRLİĞE OLUMLU YAKLAŞIM
Vali  Ercan Topaca, birliğin kuruluş amaçlarını çok mantıklı, gerekli ve yerinde bulduğunu ifade ederek, bu ilkeler dikkatli çalıştırılırsa, yerel basının daha da güçleneceğini, kamusal görevlerini daha etkin yapacağını vurguladı. Topaca, Yerel basının güçlü ve etkin olması, kamu görevi yapan kendileri için büyük bir kazanım olduğunu, basınımızın güçlerini birleştirmesi ve dayanışma içinde olmasının ise,  basınımızın gücüne güç katacağını  ifade ederek, “birlikteliğinizi destekliyorum. Basın adına hem önemli hem de değerlidir” dedi. 
 
DOĞRU HABER
KOGSAB’ın tüm katılmak isteyen tüm gazetelere açık olması ve herkesi kucaklamak istemesini de doğru bulduğunu dile getiren Topaca, “ Bu birlik,  bir taraftan halkın haber alma özgürlüğünü kullanması, diğer taraftan doğru ve kaynağı sağlam haberciliğin güçlenmesi adına önemli görevler yapabilir. Basınımızın derlenip toparlanmasına hizmet edebilir.”şeklinde konuştu.
Kamu görevi yapan kendilerinin eleştirilmekten korkmadıklarını, aksine memnuniyet duyduklarını, ancak eksik ve gerçek olmayan haberlerden de sıkıntıları olduğunu, bu birliğin bu anlamda işlevler üstlenmesinin de yerinde olacağını söyledi. 
 
TOPACA’YA BÖLGE DOSYASI SUNULDU
Vali Topaca’ya, Başkan Kenan Höbek tarafından birlik üyesi gazeteler tarafından hazırlanan  ve bölgemizin sorunlarını dile getiren  bir  de dosya sunuldu. 
Dosya’da, Gebze üniversitesi, boşaltılan askeri alanlar, eski çarşı kervansaray, metro, sahil, ulaşım, Gebzespor’un durumu,  kulüp yöneticilerinin sigorta hacizleri, E-5 kenarındaki sanayilerin durumu, okulların servisleri, okullardaki dersliklerin  durumu gibi çok sayıda soruna değinildi.
 
ÜNİVERSİTE, KERVANSARAY TAMAM
Birlik tarafından sunulan sorunları başlıkları ile dikkatlice okuyan Topaca, Gebze üniversitesinin önümüzdeki birkaç gün içinde meclis gündemine geleceğini,  eski çarşı kervan Saray’ın işlemlerinin tamamlandığını, çok kısa zamanda halkın hizmetine sunulacağını, 2014 yılında 45 yeni okulun daha yapılacağının müjdesini verdi. Topaca, yakında Gebze basını ile buluşacağını ve bu konuları orada ayrıntılı konuşacağını da vurguladı.