Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Binlerce kişi Necmettin Hoca'yı son yolculuğuna uğurladı!

Öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Necmettin Kuyucu son yolculuğuna uğurlandı

Binlerce kişi Necmettin Hoca'yı son yolculuğuna uğurladı!
04 Nisan 2019 - 12:25
Gebze’de önceki gün öğrencisi tarafından okuldaki odasında bıçaklanarak öldürülen Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Necmettin Kuyucu’nun (45) Türk bayrağına sarılı tabutu, adının verildiği okulun bahçesine getirilirken, cenaze törenine katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Şehit Öğretmen Necmettin Kuyucu’nun babası Ahmet, annesi Melahat, eşi Gülay, oğulları Yiğit ve Alp Kuyucu, ablası Gülser Yılmaz ile yakınları ve çok sayıda eğitimci, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Tabutun başında şehit öğretmenin ablası Gülser Yılmaz ve annesi Melahat Kuyucu fenalık geçirdi. Anne ve kızına sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, cenaze töreninde yaptığı konuşmada çok üzgün olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Hiç tahmin etmediğimiz, ummadığımız, hayalimizden geçmeyen, şu yuvalarda olmasını hiç arzu etmediğimiz çok elim bir olayla karşı karşıyayız. Çok üzüntülüyüz ve üzüntümüzü anlatmak, sıkıntılarımızı gözyaşlarımızın pınar olan akışını anlatmanın hiçbir terimle açıklanamayacağını en iyi sizler biliyorsunuz. Maalesef bazı şeyleri izah etmek, derinlemesine gitmek, anlatmak çok zor. Bunu en iyi bizim eğitim camiamız anlar. Bazı şeyleri de anlatamıyoruz. Sıkıntı çektiğimiz, eksik bıraktığımız yerler var. Bu tür olayları önlemek sadece öğretmenlerin ve bu kurumların vazifesi değil. Anne babalara seslenmek istiyorum. Çocuklarınıza şefkatle, sevgiyle ve merhametle yaklaşınız. Eğer bu duyguları siz evlerinizde veremezseniz toplumların bunun üzerine katabileceği çok şey beklemeyin. Biz öğretmenler olarak o yavruları teslim aldığımızda elimizden gelen her gayreti gösteriyoruz. İlk iş sizde bitiyor.”
 
GÖREV ŞEHİDİ
Sevgili öğrenciler, Türkiye’de bizim genel kültürümüzde bir ‘ağabeylik- kardeşlik’ kavramı vardır. Bugün siz şu okulda farklı anne ve babalardan oluşmuş olan büyük bir ailesiniz. Bunun farkında olmalısınız. Birbirinizi kucaklamanız ve kenetlenmeniz lazım. Kardeşlik bunu gerektiriyor. Bu noktalarda bizlerin de eksik yaptığı yerler vardır. Sizler de kardeşliğinize sahip çıkın. Çok değerli Necmettin kardeşim bir görev şehididir. Ben Milli Eğitim Bakanlığı adına kardeşimizin verdiği emeği helal ediyorum. Allah ondan razı olsun.”
 
VALİ AKSOY: SEVİLEN BİR ÖĞRETMENİMİZDİ
Şehit öğretmen Necmettin Kuyucu’nun her kesim tarafından sevilen biri olduğunu söyleyen Kocaeli Vali Hüseyin Aksoy ise “Öğretmenimiz Türkiye’nin birçok yerinde çalışmış sevilen bir öğretmenimizdi. Allah rahmet eylesin. Öğretmenimizin adını yaşatmak bizim görevimiz ve bu okulumuza adını verdik. Şehitlerimize bugün olduğu gibi her zaman sahip çıkıyoruz. Şehidimizin ruhu şad olsun” diye konuştu.
 
SON GÖREV ŞEHİT OLDUĞU OKULDA
İlim Şehidi Necmettin Kuyucu’nun cenazesi için görev yaptığı okulda tören düzenlendi. İsmi, acı olay yaşanır yaşanmaz, Necmettin Kuyucu Anadolu Lisesi olarak değiştirilen okulda yapılan törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kaymakamlar Mustafa Güler ve Ömer Karaman, Siyasi Parti temsilcileri, Kurum Müdürleri başta olmak üzere, eğitim camiası, Sivil Toplum Kuruluşları, öğrenciler ve binlerce Gebzeli yer aldı.
 
HAKKINI ‘HELAL’ ET ÖĞRETMENİM
Cenaze töreninde ise duygu dolu anlar yaşandı. Şehit öğretmenin eşi, anne ve babası, yakınları başlat olmak üzere sevenleri göz yaşlarına hakim olamadı. Ailesi uzun süre şehidimizin tabutuna sarılırken, Annesi kısa süreli fenalık geçirdi. Şehidimizin evlatları ise göz yaşlarına içlerine akıtırken, onları teskin etmek kent protokolüne düştü. Veda programının ardından okul bahçesinde cenaze namazı kılındı. Helallik istenildiği sırada binlerce kişi hep bir ağızdan “Helal olsun” diye haykırırken, cenaze namazını Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ve Gebze İlçe Müftüsü Orhan Örnek birlikte kıldırdı. Şehidimizin naaşı daha sonra Gebze Ahatlı köyünde toprağa verildi.