Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTO'dan borçlu üyelere altın fırsat!

TBMM’de kabul edilen Torba Yasa ile kamu alacaklarına dair af Ticaret Odalarına ’da yansıdı. Gebze Ticaret Odası, borcu bulunan üyelerin yapılandırma fırsatından yararlanmaları çağrısı yaptı.

GTO'dan borçlu üyelere altın fırsat!
23 Ağustos 2016 - 10:05
Gebze Ticaret Odası, Üye aidatı borcu bulunanları uyandırdı. Gebze Ticaret odası, TBMM’de kabul edilen yeni yapılandırmalardan Mükelleflerin yaralanacağını duyurdu. GTO tarafından tapılan açıklama da  6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun 11. maddesinin 5. fıkrasına atıfta bulunularak, Üyelerin Odalara 30 Haziran 2016 tarihine kadar olan aidat borçlarının yapılandırma yöntemiyle ilgili bilgi verildi. 
 
NASIL YARARLANILACAK? 
Buna göre yapılandırmadan yaralanmak isteyen üyeler, GTO Muhasebe Bölümüne 31 Ekim 2016 tarihine kadar yazılı olarak başvurmaları gerekiyor.  Yasadan istifade etmek isteyip, Odaya yazılı başvuru yapan borçlu üyenin 30.06.2016 tarihine kadar olan aidat borç asıllarına isabet eden gecikme zammı, gecikme faizi alınmayacak ve iptal edilecek. Aidat borçlarının asıllarını taksitle ödemek isteyen Üyeler, aidat borç asıllarının 1.taksitini 30.11.2016 tarihine kadar , kalan tutarın ise aylık altı eşit taksitte ödemeleri halinde bu alacaklara uygulanan gecikme faizi alınmayacak. Ödenmesi gereken tutarları öngörülen süre ve şekilde kısmen ya da tamamen ödenmemesi halinde, ödenmemiş borç asıllarına ilişkin faiz, gecikme zammı gibi fer’i alacaklar ilgili mevzuat hükümlerine göre tekrar tahsil edilecek.