Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Otobüs duraklarına sarı çizgi yapılmalı!

Darıca’nın en büyük sorunlarından olan trafikle alakalı kesin çözüm isteniyor. Darıca’da, kent içi trafiğin güvenli ve düzenli biçimde akışını sağlamak amacıyla otobüslerin yolcu almak için duraklara yaptığı yolları sarı çizgilerle ayrılması isteniyor.

Otobüs duraklarına sarı çizgi yapılmalı!
30 Mart 2016 - 09:36
Görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlar ve esnaflar ‘’Darıca’nın “nüfusu 200 bini aşan kentler’’ arasında yer almasıyla beraber yeni projeler yapılmalı. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde otobüs durakları önüne park eden ya da durak önlerinde kısa da olsa duraklama yapan araçların yol açtığı tıkanıklığı önlenmeli. Otobüs duraklarının önüne sarı çizgi çizerek, yolcu alma ve indirme alanlarını belirlenmeli. Otobüs durağı olarak tespit edilen yerlere araç park edilmesi engellenmeli’’ dediler.
 
AKŞAMLARI YOĞUN TRAFİK OLUYOR
Darıcalı vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde olan trafikle alakalı, ‘’Otobüs duraklarının önüne araç park edildiğinde, yolcu almak için duran otobüsler yolun 2. şeridini işgal etmek zorunda kalıyor. Bu durumda hem trafik akışında kesinti oluşuyor hem de yolcular otobüslere binip inmekte güçlük yaşıyor. Yaşanan bu tür olumsuzlukların giderilmesi için yeni bir proje geliştirerek, durak yerleri daha da netleştirilmeli. Bu nedenle sarı çizgilerle yollardaki durak yerleri daha da belirginleştirilmeli’’ dediler.