Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Oyuna gelmeyeceğiz!

Darıca Anadolu Kültür Görgü ve Cemevi Derneği Başkanı Şeref Arslan, yaptığı açıklamada ‘’Tüm askeri ve sivil darbeleri kınıyoruz. Alevi Toplumu olarak bizleri kargaşa ortamına sürüklemeye çalışan ve böyle beklenti içinde olup ellerini ovuşturanlar kusura bakmayın, biz oyuna gelmeyiz’’ dedi.

Oyuna gelmeyeceğiz!
26 Temmuz 2016 - 14:21
Darıca Anadolu Kültür Görgü ve Cemevi Derneği Başkanı Şeref Arslan, ülke geneli ile alakalı gazetemize açıklamalarda bulundu. Arslan yaptığı açıklamada ‘’Geçtiğimiz  15 Temmuz’da  yaşanan darbe girişimini Darıca Cemevi olarak kınadığımızı ve karşısında olduğumuzu belirterek her türlü demokrasi ve hukuk dışı uygulamaların,darbelerin,kalkışmaların ve örgütlenmelerin karşısında dimdik ve taviz vermeden mücadele edeceğimizden ve bizlerden asla ve asla prim bulamayacaklarının bilinmesini özellikle istiyoruz. 
 
LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYETÇİYİZ’
‘’En başından beri Alevi Toplumu olarak Kurucu unsur olan Laik Demokratik  Atatürkçü Cumhuriyetin tarafındayız. Bunun aksinin düşünülmesi bile bize yapılan en büyük haksızlık olacaktır. Devletimizin Çağdaş, Demokratik, parlamenter sisteminin her zaman korunması noktasında olan bizler seçimle gelen hükümetlerin ve iktidarların hukuk içerisinde yine seçimlerle gitmesinden yanayız.Yaşanan darbe girişimi ile mücadeleninde  yine hukuk  çerçevesinde yapılması, insan hakları ihlali konusunda özen gösterilmesi tespit edilen cuntacılarında cezalandırılmasını beklemekteyiz.
 
DARBEYİ KINIYORUZ
‘’Ülkemiz iç ve dış huzurunun kurucu felsefe (Atatürk ilkeleri) ile sağlanacağını düşünüyor.
Bu anlamda tüm askeri ve sivil darbeleri kınıyoruz.
Alevi Toplumu olarak bizleri kargaşa ortamına sürüklemeye çalışan ve böyle beklenti içinde olup ellerini ovuşturanlarada kusura bakmayın diyoruz. Aleviler, asla ama asla oyuna gelmez. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.Yaşasın Atatürk devrimleri’’ dedi.