Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalı çocuklara diş sağlığı eğitimi

Darıca’da ‘Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Programı’ kapsamında Anasınıfı, İlkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine Ağız Diş Sağlığı Farkındalık eğitimi veriliyor.

Darıcalı çocuklara diş sağlığı eğitimi
29 Mart 2018 - 12:27
Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de en sık rastlanan sağlık sorunlarından olan ağız-diş sağlığı hastalıklarının TÜİK’in son verilerine göre, 0-6 yaş grubu çocuklarda ilk beş hastalık arasında, 7-14 yaş grubunda ise % 23,4 ile ilk sıralarda yer aldığını belirten Darıca İlçe Sağlık Müdürü Doktor Ilhan Kadıoğlu’nun ; “Toplumda görülme sıklığının yüksekliği, genel sağlığa etkileri gibi nedenlerden dolayı bahse konu hastalıklar önemli bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmekte ve mücadelede tedaviden çok koruyucu sağlık hizmetlerinin uygulanması gerektiği tüm dünyada kabul görmektedir. Diş ve diş eti hastalıkları önlenebilir , ‘kontrol edilebilir ve davranışlarla da iyileştirilebilir hastalıklar gibi gruplara ayırmaktayız. Erken dönemde alınacak koruyucu tedbirlerle hastalıklr oluşmadan önlenebilmektedir” ifadesini kullandı. 
Sağlık Bakanlığı’nın stratejik planları arasında koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerini geliştirmek ve sürdürmek olduğuna dikkat çeken Darıca İlçe Sağlık Müdürü yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi : “ Darıca’da ‘Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Programı’ kapsamında Anasınıfı, İlkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine Ağız Diş Sağlığı Farkındalık eğitimi verilmekte ve flor vernik uygulaması gerçekleştirilip, diş fırçası ve macun seti dağıtılmaktadır. 
Florürlü vernik uygulaması ile erken yaşta diş çürümelerinin ve kalıcı diş kayıplarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca bu senenin başından itibaren Darıca’da ağız diş sağlığı bilincinin oluşması hakkında tüm halkımızı bilinçlendirme adına farkındalık çalışmaları yapmaktayız.” dedi.